Home

2 акции от технологичния сектор, които може да си заслужават инвестицията

26.06.2024 15:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 акции от технологичния сектор, които може да си заслужават инвестицията

Инвеститорите са силно привлечени от технологичните акции поради техния потенциал за растеж и иновации.

Водещите технологични компании са в челните редици на постиженията в областта на изкуствения интелект (AI), изчислителните облаци и дигиталната трансформация, като правят революция в множество индустрии.

Въпреки че акциите на технологични компании могат да бъдат нестабилни в краткосрочен план, те са се доказали като стабилни дългосрочни инвестиции. По-малките технологични фирми с по-ниски оценки могат да представляват още по-голям възход за инвеститорите, които търсят потенциално подценени възможности.

CrowdStrike Holdings (NASDAQ: CRWD)

CrowdStrike Holdings, лидер в областта на AI киберсигурността от стартирането на платформата Falcon през 2013 г., преживя един от най-забележителните растежи на фондовия пазар през изминалата година, като нарасна със 160.91%. Това постижение донесе на CrowdStrike място в S&P 500, тъй като пазарната капитализация нарасна от $61.31 милиарда на $92.99 милиарда.

През първото тримесечие на 2025 г. CrowdStrike добави $212 милиона нетни годишни периодични приходи (ARR), достигайки обща стойност на ARR от $3.65 милиарда, което представлява 33% увеличение на годишна база. Свободните парични потоци на компанията нараснаха с 42%, а оперативният марж се подобри с 5%, достигайки 22% при $199 милиона оперативни приходи.

Amazon (NASDAQ: AMZN)

Amazon се превърна от пионер в електронната търговия в технологичен гигант, който използва изкуствен интелект, за да оптимизира своя бизнес модел. Тази трансформация доведе до повишаване на цената на акциите на Amazon с над 20% през тази година, като през май достигнаха рекордно високи стойности.

Силните финансови резултати на Amazon подчертават потенциала ѝ за растеж. През първото тримесечие на 2024 г. компанията отчете 216% увеличение на печалбата на акция (EPS) на годишна база до $0.98, а продажбите нараснаха с 13% до $143.3 милиарда. Amazon Web Services (AWS), нейното подразделение за облачни изчисления, отбеляза 17% увеличение на приходите до $25 милиарда, което затвърди ролята му на решаващ фактор за печалбата.

Стратегическите инвестиции в изкуствен интелект и облачни услуги засилиха пазарните позиции на Amazon. Очаква се инвестицията от $4 милиарда в AI стартъпа Anthropic и разработването на услуги за генеративен изкуствен интелект чрез AWS да стимулират растежа. Тези инициативи поставят Amazon начело на технологичните иновации и модернизацията на инфраструктурата.

Заключение

С добрите си финансови резултати и стратегическите си инвестиции в изкуствен интелект и облачни услуги тези технологични акции предлагат обещаващ потенциал за растеж. Въпреки това инвеститорите трябва да останат предпазливи и да проведат задълбочено проучване, като вземат предвид присъщата на технологичните акции волатилност и потенциалните рискове, свързани с тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.