НАЧАЛО Други

11 крипто борси ще бъдат закрити в Южна Корея

август 1, 2021 13:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
11 крипто борси ще бъдат закрити в Южна Корея

Комисията за финансови услуги (FSC), най-големият финансов регулатор на Южна Корея, пристъпи към закриване на 11 местни борси за криптовалути заради участието им в незаконни дейности, съобщи The Korea Herald в неделя.

Darlbit и Bitsonic са сред южнокорейските платформи за търговия с дигитални активи, които наскоро направиха съобщения за прекратяване на дейността, но пълният списък на борсите, които трябва да спрат дейността си, остава неясен.

Upbit и Bithumb, двете най-големи крипто борси в страната, бяха пощадени от репресиите, тъй като те са сред много малкото платформи за търговия с крипто, които предлагат банкови сметки с истински имена за своите клиенти.

Регистрацията на истински имена е задължителна в Южна Корея от 2018 г. в опит да се изкоренят прането на пари и други измамни дейности.

Банките не са склонни да разширяват партньорствата си с местните борси за криптовалути поради ниското съотношение риск-възнаграждение на такива сделки. Основните играчи като Bithumb имат удължено партньорство до септември.

ПРОЧЕТИ ОЩЕРаботници нелегално копаят криптовалути в полицейски участък

Следователно много от по-малките търговски платформи бяха притиснати.

Регулаторното ограничаване се простира извън местния бизнес с криптовалути. Чуждестранните борси за криптовалути също трябва да се регистрират в Корейското звено за финансово разузнаване (KFIU) до 24-ти септември. В противен случай те ще трябва да затворят или евентуално да бъдат изправени пред наказателни производства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене