НАЧАЛО Други

11 крипто борси ще бъдат закрити в Южна Корея

август 1, 2021 13:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
11 крипто борси ще бъдат закрити в Южна Корея

Комисията за финансови услуги (FSC), най-големият финансов регулатор на Южна Корея, пристъпи към закриване на 11 местни борси за криптовалути заради участието им в незаконни дейности, съобщи The Korea Herald в неделя.

Darlbit и Bitsonic са сред южнокорейските платформи за търговия с дигитални активи, които наскоро направиха съобщения за прекратяване на дейността, но пълният списък на борсите, които трябва да спрат дейността си, остава неясен.

Upbit и Bithumb, двете най-големи крипто борси в страната, бяха пощадени от репресиите, тъй като те са сред много малкото платформи за търговия с крипто, които предлагат банкови сметки с истински имена за своите клиенти.

Регистрацията на истински имена е задължителна в Южна Корея от 2018 г. в опит да се изкоренят прането на пари и други измамни дейности.

Банките не са склонни да разширяват партньорствата си с местните борси за криптовалути поради ниското съотношение риск-възнаграждение на такива сделки. Основните играчи като Bithumb имат удължено партньорство до септември.

ПРОЧЕТИ ОЩЕРаботници нелегално копаят криптовалути в полицейски участък

Следователно много от по-малките търговски платформи бяха притиснати.

Регулаторното ограничаване се простира извън местния бизнес с криптовалути. Чуждестранните борси за криптовалути също трябва да се регистрират в Корейското звено за финансово разузнаване (KFIU) до 24-ти септември. В противен случай те ще трябва да затворят или евентуално да бъдат изправени пред наказателни производства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене