НАЧАЛО Биткойн

10-годишен Биткойн адрес изненадващо разпродаде крипто за $60 милиона

13.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
10-годишен Биткойн адрес изненадващо разпродаде крипто за $60 милиона

Наскоро два дълго неактивни портфейла се активизираха, като прехвърлиха всичките си притежания в Биткойн (BTC).

Това събитие съвпада със спад в ключови показатели на веригата и повишаване на нивата на алчност на Биткойн пазара.

По последни данни от Lookonchain два Биткойн портфейла, неактивни от близо 11 години, внезапно са се активизирали. Всеки от тези портфейли, които са придобили токени, когато цената на BTC е била $124, съдържат по 500 BTC, като по време на придобиването всеки портфейл е оценен на приблизително $62,000.

При сегашната цена на BTC обаче тези портфейли са разтоварили цялото си притежание за над $30 милиона всеки, което общо възлиза на около $60.9 милиона.

Нещо повече, това значително движение предизвика запитвания за потенциалните реакции от страна на ключови показатели на веригата, които наскоро отбелязаха спад.

Според данните на Santiment, при Биткойн се наблюдава спад на дневните активни адреси, обема на транзакциите и транзакциите от страна на китовете.

Анализът на данните свидетелства за значителен спад на тези показатели след пика им през февруари, като настоящите нива се доближават до исторически минимум.

Към края на април дневният брой на активните адреси надхвърли 815,000, обемът на транзакциите надхвърли 1.5 милиона, а транзакциите с китове достигнаха над 73,500.

Към настоящия момент обаче дневните активни адреси са намалели до около 545,000, обемът на транзакциите е спаднал до около 495,000, а транзакциите с китове са намалели до около 26,500.

Индексът на страха и алчността при Биткойн понастоящем поставя BTC в зоната на алчността. Той отчита резултат от 57 точки, което означава настроения на алчност сред инвеститорите. Това предполага приток на участници на пазара на BTC, мотивирани от потенциални печалби.

Въпреки това, предвид спада в ключовите показатели на BTC и наблюдаваните наскоро разпродажби, това потенциално може да доведе до натиск за понижаване на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на Bitcoin Magazine, за капацитета на Биткойн да се справи с дълга на нацията от $35 трилиона.

29.05.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.