НАЧАЛО Други

10 длъжности, които не са съществувавали преди криптовалутите

април 23, 2018 12:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
10 длъжности, които не са съществувавали преди криптовалутите

С "метеоричното" покачване на популярността на криптовалути, пазарът на труда вижда голям наплив от свободни места за работа с крипто.

По долу са изброени първите 10 работни места, създадени от крипто „лудницата“. Трябва да си признаем, че криптовалутите са завладели света и то на щурм. Това доведе до доходоносни работни места, които не са съществували преди, както технически, така и нетехнически.

Според Indeed: платформа за търсене на работа:

През шестте месеца до ноември 2017 г. броят на криптовалутни и блокчейн работни места, публикувани на сайта „Indeed“, да се увеличи с 290%. В същия период търсенията за работа с ключови думи, свързани с криптовалути и блокчейн, също се увеличиха с 52%.

Представяме ви 10 професии свързани с криптовалутите:

1. Блокчейн developer / инженер

Ролята на developer на блокчейн е да допринесе за проектирането, архитектурата и реализацията на нови решения, използвайки блокчейн технологията. Може да се наложи да изградите блокчейн рамка или да работите върху съществуващи такива и да развиете децентрализирани приложения.

Изискванията за работа включват солиден опит в областта на софтуерното инженерство, познания на няколко езика за програмиране, главно C++, задълбочени познания за различни платформи, криптография, бази данни, операционни системи и технологии за разпределени системи.

2. Developer на криптовалути

Това е точно така, както и звучи, разработчикът на криптовалути е натоварен със задачата да създаде криптосметка или токени, да прави промени в кода и да внедри нови функции заедно с поддръжката, в движение. С над хиляда криптовалути в момента и различни start-up фирми, стартиращи свои собствени токени, има огромно търсене за това.

Изискванията за работа са според зависи от проекта, според езика, на който е написан токена, използвайки протоколите и блокчейн инфраструктура, но се предпочита да се познава кода на Биткойн и е огромен плюс.

3. Разработчик на интелигентни договори

От изображението по-горе можете да получите добра представа за това, какво правят интелигентните договори. Те се изпълняват самостоятелно въз основа на предварително определени условия. За да постигнем това, ние имаме интелигентни разработчици на договори, които написват кода, тестват го и чрез това изграждат децентрализирани приложения в блокчейна.

Изискванията към един разработчик на интелигентни договори: трябва да познават родните езици на платформите, в които обикновено работят интелигентни договори. Твърдостта се използва при кодиране на Етериум, докато NEO е много гъвкава. Според документацията нa NEO, текущите поддържани езици са Java, C #, Python, Kotlin, VB.Net & F #, а в бъдеще планират да поддържат C, C ++, Golang и Javascript.

„Благодарение на многоезична поддръжка, повече от 90% от разработчиците могат пряко да участват в разработването на интелигентен договор за NEO, без да се налага да изучават нов език.“ NEO Документация

Това прави бариерата за влизане на съществуващи разработчици в други области много малка, тъй като те обикновено са вече запознати с някои от тези езици.

4. Техник за копаене на криптовалути

По-голямата част от криптовалутите, включително Биткойн, използват Протокола за консенсус на Proof of Work (PoW), чрез който се добиват нови блокове.

Това означава, че мрежата продължава да функционира, защото има някой, който копае блокове, които съдържат транзакции, и ги добавя към блокчейна. Когато Биткойн е изобретен през 2009 г., е било възможно да се копае, с помощтта на обикновено компютърно оборудване.

Въпреки това, с течение на времето и конкурентоспособността на мрежата в момента се изисква специална техника. Не всеки знае как да използва това оборудване, което на свой ред създава празнина за работните места.

Техниците за копаене криптовалути, трябва да сглобят оборудването, да сглобяват платформите от предоставените компоненти, да конфигурират оборудването, за да работят с подходящия софтуер за копаене и по-важното, да следят операциите, за да се уверят, че платформите работят без прекъсване.

Потенциалните кандидати трябва да имат опит с провеждането на стенд, познаване на криптовалутите и също така да бъдат технически компетентни за отстраняване на грешки или бъгове, които се случват в системата.

5. Блокчейн Анализатор

Следване на основната блокчейн технология и нейните алтернативи, протоколи за блокчейн консенсус, какви проблеми решава блокчейна и какви проблеми среща в момента, подготвяйки разбираемо съдържание в различни варианти, като презентации, статии и т.н., е това, което прави анализаторът.

Ролята може да включва и техническа работа като визуализиране и проектиране на системи с други екипи.

Например, те трябва да знаят за различните платформи, които съществуват като Cardano , Augur и др., И да използват тези знания, за да взимат важни решения. Това може да включва: избор на платформа за разработване на токени или децентрализирани приложения, оценка на техните предимства и потенциални недостатъци и представяне на това на потребителите и други ключови лица, вземащи решения.

6. Анализатор на криптовалути

Ще се фокусирате върху проучването на отделни криптовалути, за да откриете нови възможности за инвестиране и да изготвяте редовни отчети за ключовите ръководители и ръководството. Също така ще прекарвате време всеки ден, следейки промените на пазара, засягащи големи криптовалути и съобщавате тези актуализации на останалата част от екипа.

-извадка от обява за работа

Помислете за това, какво трябва да знаете, преди да инвестирате в криптовалута? Информацията на екипите зад криптовалутите, пазарната капитализация и циркулация, използвания технологичен стак и други ключови показатели.

Това е точно това, което анализаторът на криптовалути прави. Те идентифицират тенденциите и изследователската информация за конкретна криптовалута и токени, които ги представят на потенциалните инвеститори и техния работодател.

7. Анализатор на ICO

Блокчейн компании започнаха да използват ICO, като начин за търсене на финансиране вместо традиционните методи чрез рисков капитал (VC).

При еднo ICO, компанията издава публични токени, които имат стойност в дяловете на компанията, поради което това е доходоносна възможност за инвеститорите, точно както и при акциите, с изключение на много по-волативния мащаб.

Въпреки това, тъй като има толкова много ICO, които се случват всеки ден, това става досадна задача да филтрират измамници и да инвестират в легитимни ICO с потенциал. И тук идва анализаторът на ICO.

Анализаторът провежда проучвания върху различни ICO, които са минали или предстоят да се разработят, като изготвят доклади за изследвания за клиентите и работодателите, точно както би направил анализаторът на криптовалути.

8. Търговец на криптовалути

Работата на търговец на криптиовалути е да идентифицира възможностите за търговия и да помогне на своя работодател да оптимизира портфолиото си, като извършва печеливши сделки.

Изискванията за тази работа са опит в търговията на криптовалути и изпитват страст към тях, силни технически и фундаментални аналитични умения. Тази позиция също така изисква познаване на различни сигурни начини за съхранение на криптовалути, от което следва и знанието за дигиталните портфейли и други подобни.

Фундаменталните и технически умения за анализ ще помогнат на търговеца да чете диаграми и да предсказва движенията на пазара, които са жизненоважни умения за всеки, който търси такава роля.

9. Ръководител на проекта за ICO

Както по-горе се споменава, много компании, базирани на блокчейна, използват ICO като начин да търсят финансиране, като създават свои собствени токени. Стартирането на ICO обаче изисква значителна работа.

Ръководител на проекта, ще разработва маркетингови кампании в социалните медийни общности, ще се занимава с правни и финансови правила, ще създава прессъобщения и ще организира други форми на офлайн ангажимент за изграждане на сцепление и ще осигури спазването на крайните срокове, за да се осигури успешна продажба на монети.

Това не е ролята на един човек и новосъздадените предприятия могат да възлагат процеса на ICO на друга компания.

10. Консултанти

Ако следите крипто пространството от известно време, вероятно сте виждали консултанти в почти всеки проект. Те са важни, защото те могат да служат като наставници, подпомагащи стартирането в трудните фази, които ще срещнат.

Също така се изгражда невероятно доверие сред обществеността, ако имате добър съветник. Например, ако Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, беше съветник, не мисля, че някой ще има задни мисли относно легитимността на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене