НАЧАЛО Други

Съмнителните сделки на FTX създават притеснения за Tether (USDT)

октомври 10, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съмнителните сделки на FTX създават притеснения за Tether (USDT)

Директорът на Coinbase Конър Гроган обърна внимание на потенциално съмнителни дейности на FTX и свързаната с нея компания Alameda Research във връзка със създаването на стабилната монета USDT на Tether.

Въз основа на данни от веригата на Alameda се смята, че компанията е изсекла USDT токени на стойност $39.55 милиарда, което представлява приблизително 47% от текущото предлагане на Tether в обращение.

Предишна оценка на Protoss определяше тази стойност на около $36.7 милиарда. Впоследствие Конър ревизира тази обща сума, след като идентифицира допълнителни свързани портфейли.

Това разкритие поражда опасения за възможни нередности в транзакциите между Alameda и FTX, при които депозитите на клиентите се предполага, че се използват за компенсиране на загуби и участие в търговия. Това е особено обезпокоително поради съмнителната репутация на Alameda. Освен това липсата на независим одит за Tether засилва тези опасения.

Според данни, споделени от Сам Банкман-Фрийд, основателят на FTX, Alameda е произвела повече USDT, отколкото са били общите активи, които е управлявала в разгара на пазара на криптовалути.

Конър отбеляза предизвикателствата при оценката на обратните изкупувания, главно поради координацията на изгарянето на токени извън веригата на Tether. Tether не използва конкретни адреси за депозиране; вместо това средствата се изпращат директно в хазната.

Ако се приеме, че всички изкупувания на USDT от FTX произхождат от Alameda (а не от друг маркет мейкър), те биха изкупили приблизително $3.9 милиарда. Това изкупуване до голяма степен е концентрирано в рамките на двудневен период през май по време на сътресенията на пазара на Luna.

Тези разкрития съвпадат с продължаващия процес за измама срещу основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд, като бившата му приятелка Каролин Елисън трябва да даде показания тази седмица. Свидетелските показания на Елисън могат да хвърлят допълнителна светлина върху вътрешната работа на FTX и Alameda.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.