НАЧАЛО Биткойн

Биткойн навлиза в “най-бруталната” си фаза по време на този пазарен цикъл

октомври 10, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн навлиза в “най-бруталната” си фаза по време на този пазарен цикъл

Крипто стратегът Бенджамин Коуен сподели прогнозата си, че пазарът на криптовалути в момента навлиза в особено трудна фаза от своя цикъл.

Той сподели, че доминацията на Биткойн (BTC), представляваща общата му част от пазарната капитализация на криптовалутите, се увеличава, тъй като интересът към други активи от този клас намалява.

От известно време Коуен обсъжда тази фаза от пазарния цикъл, при която Биткойн преживява спад, но доминацията му (BTC.D) се увеличава поради по-изразения спад на алткойните. Той характеризира тази фаза като последователно най-строгата част от пазарния цикъл.

Неотдавна Коуен използва нивата на корекция на Фибоначи, за да прогнозира, че доминацията на Биткойн вероятно ще достигне връхната си точка около 60%, отразявайки тенденцията от предишния цикъл.

Запазвам убеждението си за 60%. Възможно е да има леки вариации, да речем, че може да е 59% или 63%. Някои спорят за влиянието на стабилните монети, като предполагат, че то може да не достигне 65% или 70% поради тяхното въздействие върху пазара.

Към момента на изготвяне статията доминацията на Биткойн (BTC.D) възлиза на 51.21% според TradingView.

Коуен също така сподели своето виждане за Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн. Той прогнозира, че ETH/BTC постепенно ще се понижи до ниво от около 0.037 BTC, което се равнява на приблизително $1,023 към 10 октомври.

Спадът на ETH/BTC се запазва. Досега това беше сравнително постепенен процес, значително по-бавен от първоначалните ми очаквания. Въпреки това тенденцията действително е низходяща за значителен период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.