НАЧАЛО Биткойн

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

18.04.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

Според Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, фирма за блокчейн анализи, данните сочат, че големите краткосрочни притежатели на Биткойн са се превърнали в значима група в екосистемата.

Тези краткосрочни притежатели се характеризират като лица, които държат монетите си по-малко от 155 дни.

Ки Йонг Джу уточнява, заявявайки: “Новите Биткойн китове понастоящем контролират 9% от циркулиращото предлагане, възлизащо на 1.8 милиона BTC, включително спот ETF”.

Въпреки неотдавнашното забавяне на търсенето на Биткойн ETF, Ки Йонг Джу подчертава, че натрупването на BTC остава стабилно, дори когато се изключат транзакциите за сетълмент на ETF.

Джеймс Сейфарт, експерт по ETF в Bloomberg, предлага прозрения за динамиката на потоците на ETF, като отбелязва, че е обичайно много ETF, включително Биткойн фондовете, да изпитват нулеви потоци някой ден.

Той обяснява, че акциите на ETF се създават или изкупуват в “единици за създаване” – процес, предизвикан от значителни разлики в търсенето и предлагането.

Сейфарт разяснява по-нататък, като заявява, че единиците за създаване варират по размер за различните ETF, като спот ETF за Биткойн обикновено имат единици за създаване, вариращи от 5,000 до 50,000 акции.

Той подчертава, че създаването или обратното изкупуване на акции се извършва само когато има значително несъответствие в търсенето и предлагането и когато разходите за извършване на такива трансакции са по-ниски от традиционните методи за формиране на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.