НАЧАЛО Алткойни

Може ли Chainlink (LINK) да се сдобие със собствен ETF?

02.03.2024 19:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли Chainlink (LINK) да се сдобие със собствен ETF?

Анализаторите на вериги предвиждат скорошно пускане на нов борсово търгуван фонд (ETF), съсредоточен около Chainlink (LINK).

Значението на LINK токените става все по-очевидно в сферата на токенизацията, особено когато компаниите разширяват фокуса си от блокчейн ETF към токенизацията на реални активи.

Един от анализаторите изтъкна потенциална индикация за предстоящ ETF, посочвайки използването на LINK от ARK Invest за валидиране на своите Биткойн (BTC) притежания.

Сътрудникът на ARK в областта на ETF, 21 Shares, понастоящем притежава 693,639 токена LINK, като предлага тези токени на институционални инвеститори. Този съществуващ пазар за Chainlink ETF е значителен. Забележително е, че 21Shares е призната за най-големия доставчик на крипто ETF в световен мащаб, както потвърди главният изпълнителен директор на ARK Кати Ууд.

Освен това 21Shares е интегрирала доказателството за резерви на Chainlink, за да удостовери своите Биткойн притежания за BTC ETF на Ark и 21Shares. Тази интеграция включва компенсиране на външни доставчици на данни с LINK токени за предоставяне на точни данни относно Биткойн притежанията на ARK. Следователно, LINK възнагражденията могат да обезпечат ETF за други криптовалути, представяйки нова функционалност за токена.

Ескалиращото търсене съвпадна с възходящата траектория на цената на LINK. На 12 февруари 2024 г. LINK достигна годишен връх от $20, докато Grayscale Chainlink Trust, който проследява цената на LINK, наскоро скочи до $125. Компанията Grayscale, която стои зад тръста, е пионер в областта на крипто ETF, като стартира първото регулирано средство за търговия с Биткойн от страна на институциите. Забележително е, че компанията също така е започнала стъпки за преобразуване на своя Етериум тръст в ETF, като потенциално се позиционира като водещ доставчик на фонд, пряко свързан с цената на LINK.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.