Home

Камарата на представителите на САЩ ще гласува спорния бюлетин за крипто компаниите през следващата седмица

06.07.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Камарата на представителите на САЩ ще гласува спорния бюлетин за крипто компаниите през следващата седмица

Камарата на представителите трябва да гласува ветото на президента Джо Байдън върху Счетоводен бюлетин 121 (SAB 121) - решение, което предизвика значителни спорове.

Бюлетинът сам по себе си предизвика значителни дебати през изминалата година поради опасенията в крипто индустрията, че той може да попречи на банките ефективно да защитават дигиталните си активи. Съгласно този документ компаниите, които държат криптовалути, трябва да записват крипто пасивите на клиентите като пасиви в балансите си.

Съгласно седмичния график на лидера на мнозинството в Камарата на представителите Стив Скалис, SAB 121 е в списъка на “законодателството, което може да бъде разгледано” и може да бъде обсъдено във вторник или сряда следващата седмица. Правилото изисква от отчитащите се пред SEC предприятия, притежаващи криптовалути, да включат тези притежания в своите баланси.

Мярката получи положителен вот от 228-182 в Камарата на представителите през май, с подкрепата на предимно републиканци и 21 демократи. Седмица по-късно Сенатът гласува с 60 на 38 гласа, като няколко демократи, включително лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, подкрепиха мярката. Въпреки това, за да бъде отхвърлено ветото на Байдън, ще е необходимо мнозинство от две трети от гласовете и на Камарата, и на Сената.

Критиците твърдят, че SAB 121 може да попречи на американските банки да управляват ефективно крипто борсово търгувани продукти в голям мащаб, което потенциално може да доведе до риск от концентрация чрез предоставяне на по-голям контрол на небанкови субекти. Александър Грийв, ръководител на отдела за правителствени въпроси във компанията за рисков капитал Paradigm, отбеляза, че това е стръмен хълм за изкачване, но не е невъзможно, като се има предвид двупартийната подкрепа, която мярката получи преди това.

Доналд Верили, бивш главен юрисконсулт на САЩ, заяви, че федералните регулатори са координирали действията си, за да ограничат участието на индустрията на цифровите активи в банковия сектор. Верилли подаде амикус до Десетия апелативен съд на САЩ в подкрепа на жалбата на Custodia Bank срещу отказа на Федералния резерв да предостави на банката достъп до главна сметка. Няколко други страни, сред които бившият сенатор на САЩ Пат Туми и държавният секретар на Уайоминг Чък Грей, също са подали становища в подкрепа на жалбата на Custodia.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

SEC позволява на банките да заобикалят крипто отчета

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) откри възможност за банките и брокерските къщи да избягват да отчитат в балансите си притежаваните от клиентите им криптовалути, при условие че смекчат свързаните с тях рискове.

12.07.2024 21:00 2мин. четене

Банката на Русия призова за задълбочено разглеждане на регулациите за стабилните монети

Банката на Русия очерта предпоставките за регулиране на стабилните монети за руските физически и юридически лица.

12.07.2024 7:30 1мин. четене

Дебатът за крипто регулирането се засилва на фона на ветото върху законопроекта SAB 121

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара в центъра на вниманието е законопроектът SAB 121 – инициатива на SEC, насочена към повишаване на прозрачността и регулаторния надзор в крипто сектора.

12.07.2024 7:00 2мин. четене

Джером Пауъл се застъпва за законодателство за стабилните монети до края на годината

По време на изслушване пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите председателят на Федералния резерв Джером Пауъл изрази силна подкрепа за приемането на законодателство за стабилните монети преди края на 2024 г.

11.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.