НАЧАЛО Други

Значителен ръст в институционалното търсене на крипто деривати

февруари 10, 2023 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Значителен ръст в институционалното търсене на крипто деривати

Председателят и главен изпълнителен директор на CME Group заяви, че е доволен от институционалното търсене на продуктите за крипто деривати на неговата компания.

Институционално търсене на криптодеривати

По време на интервю за CNBC Терънс Дъфи изрази задоволството си от нарастващото институционално търсене на продуктите за криптодеривати на CME Group.

Той отбеляза, че индустрията е пострадала след края на миналата година, но от ноември и декември 2022 г. се наблюдава ръст на отворения интерес и търговията, който продължава и през 2023 г.

Дъфи отдаде това на институциите, търсещи регулиран пазар. Той спомена CME Group като регулирана борса, която е отбелязала ръст на своите крипто продукти.

Рекордна година за CME Group

По време на конферентния разговор за приходите на CME Group за четвъртото тримесечие на 2022 г. Дъфи съобщи, че 2022 г. е била най-добрата година в историята на предприятието, с рекорден среден дневен обем от 23.3 милиона договора, което е с 19% повече от 2021 г.

Ръстът се дължи на финансовите продукти, които завършиха годината с рекорден среднодневен обем от 19.5 милиона договора. Среднодневният обем на опциите във всички класове активи също отбеляза рекорд със среднодневен обем от 4.1 милиона договора, което е с 23% повече в сравнение с предходната година. И накрая, средният дневен обем на опциите извън САЩ нарасна до рекордните 6.3 милиона договора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC може да забранят стейкинга за инвеститорите на дребно – сподели шефа на Coinbase


Интересът на MicroStrategy към CME Group

Неотдавна Bloomberg съобщи, че Майкъл Сейлър, съосновател и изпълнителен председател на MicroStrategy, е заявил, че компанията може да обмисли възможността да се занимава с фючърсни договори на пазара на CME Group, за да генерира доходност.

Кой е Терънс Дъфи?

Терънс А. Дъфи е председател и главен изпълнителен директор на CME Group, водещият и най-разнообразен пазар на деривати в света.

Какво представлява CME Group?

CME Group е водещият и най-разнообразен пазар на деривати в света, който предлага най-широка гама от фючърсни и опционни продукти за управление на риска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.