НАЧАЛО Други

Защитата на Ripple се засилва с неотдавнашно решение на Върховния съд

март 6, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защитата на Ripple се засилва с неотдавнашно решение на Върховния съд

Продължаващата съдебна битка между блокчейн компанията Ripple и Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) се разгорещява отново.

Ripple се позова на неотдавнашно решение на Върховния съд на САЩ в своя защита.

В допълнително писмо, подадено в петък в Окръжния съд на САЩ, Ripple твърди, че неотдавнашното решение по делото “Bittner v. Supreme Court of the United States” подкрепя техния аргумент за справедливо уведомяване.

Делото Bittner ограничава възможността на правителството да налага санкции на американски данъкоплатци, които не са докладвали за чуждестранни банкови сметки, и подчертава значението на предоставянето на “справедливо уведомление” преди предприемането на действия за принудително изпълнение.

По време на цялата досъдебна фаза на делото SEC срещу XRP правният екип на Ripple твърдеше, че SEC не е предоставила справедливо уведомление не само за XRP, но и за всички криптоактиви.

Ripple заяви, че SEC не е предоставила ясна регулаторна рамка за бързо развиващата се крипто индустрия, което е довело до регулаторна несигурност.

Защитата на компанията за справедливо уведомяване твърди, че SEC не е уведомила Ripple, че действията ѝ нарушават закона, преди да предприеме правни действия. Блокчейн компанията твърди, че неуспехът на SEC да предостави справедливо уведомление нарушава клаузата за справедлив процес на Конституцията на Съединените щати.

Ripple поиска от председателстващия съдия Анализа Торес да вземе предвид неотдавнашното решение на Върховния съд, когато се произнесе по делото. Ripple и нейните настоящ и бивш главен изпълнителен директор, Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, са обвинени, че са набрали над $1.3 милиарда, като са продали криптовалутата XRP като нерегистрирани ценни книжа.

Джон Е. Дийтън, основател на криптографското правно издание Crypto-Law и amicus curiae по делото за XRP, заяви, че неотдавнашното решение на Върховния съд подсилва защитата на Ripple за справедливо уведомление, ако съдия Торес в крайна сметка реши, че Ripple е продала XRP като нерегистрирана ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още 2 банки от Великобритания се присъединяват към забраната, свързана с крипто


Едно съкратено съдебно решение, изпълнено от съдия Торес, ще окаже значително влияние върху определянето на това кои криптовалути следва да бъдат класифицирани като ценни книжа съгласно федералните закони за ценните книжа на САЩ.

Въпреки че се очаква искът да бъде разгледан скоро, решението може да отнеме до два месеца. Като цяло изходът от това съдебно дело има потенциала да повлияе значително върху регулирането на цялата индустрия на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене