НАЧАЛО Други

Голяма крипто платформа ще стане публично търгуема

30.10.2022 17:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма крипто платформа ще стане публично търгуема

Базираната в Токио крипто борса, която е собственост на Monex Group, иска да се разрасне като се листне на Nasdaq до 2023 г.

Според подадения в Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) фискален отчет за второто тримесечие, платформата за крипто обмен Coincheck планира да стане публична през следващата година.

Според информацията Coincheck ще си сътрудничи с дружество със специална цел за придобиване (SPAC) и е разширила своите предложения, свързани с крипто, като е включила продукти за метавселената, NFT и Web3.

Мажоритарният собственик на Coincheck – Monex Group – заяви:

Работейки заедно с Thunder Bridge Capital Partners, Coincheck има за цел да разшири бизнеса си с крипто активи, като се изложи на глобални инвеститори, получи достъп до капиталовите пазари в САЩ и набере таланти, за да реализира стратегията си за растеж

От Coincheck споделиха, че излизането на борсата е част от стратегията им за растеж, според която компанията ще се възползва от получаването на достъп до глобални инвеститори, международни работници и американски пазари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) започва нов пазарен цикъл, според Plan B


Coincheck е една от най-големите крипто борси в Япония с пазарен дял от 27%, според данни на SEC и в момента обслужва 1.75 милиона притежатели на сметки, предлагайки търговия с 18 различни монети.

Преди четири години Coincheck претърпя хакерска атака в размер на стотици милиони долари, след като злонамерен участник открадна NEM и XRP на стойност $655 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

KuCoin ще раздадат криптовалути на стойност $10 милиона

KuCoin, борса за криптовалути, обяви значително airdrop събитие на стойност $10 милиона в Bitcoin (BTC) и KuCoin Shares (KCS) токени.

29.03.2024 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Новата мрежа на SWIFT може да е огромен проблем за съюза

През следващите месеци се очаква въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC), свързана с мрежата SWIFT, което ще представлява ново предизвикателство за страните от БРИКС, които също активно се стремят към емитиране на собствена валута.

29.03.2024 14:58 1 мин. четене

Цената на златото достигна нов исторически рекорд

В четвъртък цените на златото надхвърлиха $2,220 за тройунция и достигнаха безпрецедентен връх. Този скок се подхранва от нарастващите очаквания, че основните централни банки скоро ще намалят лихвените проценти.

29.03.2024 13:01 1 мин. четене

Слабият долар пренасочва вниманието към златото и среброто

Неотдавнашен доклад на анализаторите на BMO Capital Market хвърля светлина върху динамиката на цените на среброто и златото.

29.03.2024 11:10 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.