Home

Zodia Markets придобива компания за извънборсова търговия

10.07.2024 15:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Zodia Markets придобива компания за извънборсова търговия

Крипто подразделението на банката Standard Chartered финализира преговорите за придобиване на Elwood Capital Management - компания, специализирана в извънборсови услуги за крипто търговия.

Според последния доклад на Bloomberg запознати с преговорите вътрешни лица очакват сделката да бъде приключена до края на месеца.

Elwood Capital е известна със своите услуги за извънборсова търговия и крипто сетълмент. Ако придобиването е успешно, то ще осигури на крипто подразделението на Standart Chartered, Zodia Markets, лицензи за извършване на дейност като доставчик на виртуални активи и инвестиционен бизнес в Джърси, увеличавайки възможностите му в областта на извънборсовите разплащания.

Създадена през 2021 г. чрез партньорство между подразделението за рисков капитал на Standard Chartered и BC Technology Group от Хонконг, Zodia Markets спря за кратко крипто услугите си по-рано тази година поради слабото пазарно търсене, както разкри главният изпълнителен директор Усман Ахмад в интервю за Bloomberg през юни.

Алън Хауърд, посредством усилията си за преструктуриране на инвестициите, се фокусира върху Brevan Howard Digital, звеното за дигитални активи на Brevan Howard Asset Management.

Междувременно Standard Chartered изследва възможността за стартиране на отдел за търговия с Биткойн и Етериум, позиционирайки се така, че да навлезе в сферата на спот търговията с криптовалути заедно с други глобални финансови институции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.