НАЧАЛО Други

Значителен спад на интерес сред големите крипто инвеститори

януари 6, 2023 12:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Значителен спад на интерес сред големите крипто инвеститори

Инвестициите в крипто фондове през 2022 г. са били на най-ниските нива от 2018 г. насам, според нов доклад на CoinShares.

В доклада ръководителят на отдела за проучвания на CoinShares Джеймс Бътърфил твърди, че притокът на големите инвеститорите влагащи пари в крипто продукти възлиза на $433 милиона за цялата 2022 г., което е най-ниското ниво от 2018 г. насам, когато той беше едва $233 милиона.

Това е 95% спад в сравнение с 2021 г., когато входящите потоци възлизат на малко над $9 милиарда и 93% спад в сравнение с 2020 г., когато те бяха на ниво от $6.6 милиарда.

Докладът на CoinShares специално следи активността в борсово търгувани продукти или инструменти за придобиване на експозиция към крипто продукти. Това включва фондове като Биткойн тръстът на Grayscale, около който притесненията не стихват или такива като Proshares. Те са популярен начин, който дава възможност на институционалните инвеститори да се включат в криптопазара, дори ако те или техните клиенти не се чувстват напълно комфортно да търгуват директно с подобни активи.

Въпреки че те представляват само около 1% от общия приток на Биткойн, Бътърфил отбеляза, че краткосрочните инвестиционни продукти са отбелязали приток от $108 милиона.

Неотдавна около подаването на заявление за обявяване в несъстоятелност от страна на FTX, Джеймс отбеляза, че притокът на средства към продуктите за къси инвестиции е достигнал нов рекорд.

Тогава той сподели, че притокът на краткосрочни инвестиционни продукти представляваше 75% от общия приток, което предполага, че като цяло настроенията са били силно негативни за класа активи. По онова време управляваните активи бяха на най-ниското си ниво от последните предишните 2 години – $22 милиарда.

Според последната актуализация активите държани в борсово търгувани крипто фондове са спаднали от $22.2 милиарда на $21.8 милиарда

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене