НАЧАЛО Алткойни

Значителен ръст при токените свързани с изкуствения интелект

март 15, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Значителен ръст при токените свързани с изкуствения интелект

Цените на токените, свързани с изкуствен интелект, се увеличават значително след стартирането на GPT-4 - най-новият модел на ChatGPT, който представи няколко подобрения.

ChatGPT продължава да доминира в технологичното пространство. OpenAI, компанията зад чатбота обяви, че е пуснала GPT-4 – нов модел, който представя много подобрения.

Компанията заяви, че GPT-4 е по-функционален от своя предшественик GPT-3.5, защото предлага по-добра надеждност, креативност и работа с нюансирани инструкции.

Сред новите функции, които ще предлага новият модел е и способността за разбиране на изображения. ChatGPT също така ще има по-добра памет и ще може да обработва до 25,000 думи.

Крипто и ChatGPT

Присъствието на изкуствения интелект непрекъснато нараства през годините, но 2023 г. се очертава като една от най-силните години, имайки предвид, че дори крипто сектора го забеляза.

Не е изненадващо, че няколко проекта, които се фокусират върху изкуствения интелект (AI), отбелязаха рязък скок на стойността на своите токени след новината. Тези токени съществуват от години на пазара, но успехът на ChatGPT сякаш ги възроди.

Екипът зад една от монетите реализирала успех, CryptoGPT, заяви, че ZK платформата на проекта от втори слой позволява на потребителите да монетизират своите AI данни и да превърнат всяка задача от ежедневието си в източник на доходи. През последните няколко дни токенът отбеляза значителен ръст, като се повиши с около 1,552%, от периода на предварителното му предлагане (3-9 март) и с около 100% за последните 5 дни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Финансовият надзор в запада прилича повече на китайския, отколкото се предполага


Според данните сред най-успешните токени имащи нещо общо с изкуствения интелект са Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX), Render Token (RNDR), The Graph (GRT) и Oasis Network (ROSE). Почти всички от гореизброените токени отбелязаха двуцифрено увеличение на цената, а AGIX се увеличи с цели 36% само през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Шиба Ину (SHIB): Дали спадът в цената е признак за намаляващ интерес към токена?

Меме криптовалутата Шиба Ину(SHIB), известна с темата си, вдъхновена от кучетата, среща трудности при преодоляването на неотдавнашния спад.

март 24, 2023 20:00 2 мин. четене