НАЧАЛО Биткойн

Златото се сдоби с ETF през 2004 и цената се изстреля: Ще премине ли Биткойн през същото?

октомври 26, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Златото се сдоби с ETF през 2004 и цената се изстреля: Ще премине ли Биткойн през същото?

Главният инвестиционен директор (CIO) на най-големия мениджър на индексни фондове за криптовалути в Съединените щати има положителна прогноза за потенциалното въздействие на одобрен борсово търгуван фонд за Биткойн (BTC) върху пазарната стойност на криптовалутата.

Мат Хоуган, който изпълнява длъжността CIO в Bitwise, направи паралел с рязкото покачване на цените на златото след въвеждането на първия ETF за злато в САЩ през 2004 г., предполагайки, че подобен ефект може да се види и при BTC.

Bitwise, заедно с няколко други компании, подаде заявление за спот Биткойн ETF до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

В неотдавнашна дискусия с “Thinking Crypto” Хоуган подчерта ангажимента на Bitwise да обучава традиционните финансови специалисти за Биткойн:

Значението на Биткойн ETF се крие в способността му да навлезе в пазарен сегмент, който понастоящем е минимално изложен на криптовалутите – сектора на финансовите съветници.

Това е ключов пазар, значително по-голям, потенциално два до четири пъти по-голям, от самостоятелно насочваните инвеститори на дребно. Понастоящем по-голямата част от собствеността върху криптовалути се държи от самостоятелно насочвани инвеститори на дребно. Пазарът на финансовите консултанти контролира активи, които варират от два до четири пъти повече от тази сума.

Следователно нашият специализиран екип по продажбите, състоящ се от над 20 членове, участва в редовни срещи с тези съветници. Ние ги информираме за Биткойн, за значението му в техните портфейли и създаваме основа за безпроблемно приемане след стартирането на ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.