НАЧАЛО Биткойн

Златото няма да може да поддържа темповете на крипто пазара през следващите години

24.03.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Златото няма да може да поддържа темповете на крипто пазара през следващите години

Крипто анализаторът Джейми Коутс твърди, че златото ще се представи значително по-зле от дигиталните активи през настоящия пазарен цикъл.

В платформата на X (Twitter) Коутс сподели, че макар да е бичи настроен към златото, очаква крипто да засенчи драстично благородния метал, тъй като пазарите ще направят път за “раждането на новия клас активи“.

Коутс сравни Биткойн (BTC) и крипто сега с бума на фондовия пазар в началото на 80-те години на миналия век. Според анализатора хилядолетията вероятно ще успеят да надминат инфлацията с крипто по същия начин, по който бейби бумърите го направиха с инвестициите си в акции през последните 40 години.

Коутс заяви:

2009 г. е за милениалите това, което е 1982 г. за бумърите.

Големият секуларен бичи пазар на акции започна, когато бумърите навлязоха напълно в работната сила.

Големият секуларен бичи пазар на Биткойн (и блокчейн активите като цяло) стартира, когато милениалите навлязоха в работната сила в момент, когато правителствата и бейби бумърите, което те представляваха, решиха да накажат всички следващи поколения за собствените им грехове.

Никой не беше наказан за ГФК (Голямата финансова криза) – бонусите бяха изплатени – и регулаторното завладяване от индустрията (твърде големи, за да фалират, банки, големи хранителни компании, големи фармацевтични компании и големи технологични компании) само се влоши. Правителството реши, че пътят напред е повече дълг и обезценяване, отколкото ограничаване и честност.

Според Коутс именно Биткойн е антидотът, създаден по поръчка за ерата на обезценяването и дълга,  опреличавайки го на нова форма на твърди пари, синтезирана с технология, финансова мрежа, която най-накрая е честна и прозрачна.

Той вярва, че това е актив, който човек може сам да пази далеч от банките и правителствата, които ще конфискуват, когато възникне нужда – както са правили през цялата история и правят днес чрез инфлацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.