НАЧАЛО Други

Затруднения за големите американски банки след проблеми с балансите и депозитите

ноември 4, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Затруднения за големите американски банки след проблеми с балансите и депозитите

Няколко големи американски банки, сред които JPMorgan Chase, Bank of America, US Bank, Wells Fargo и Truist, в момента се борят с рязкото увеличаване на броя на жалбите на клиенти, свързани с наличностите по сметките и директните депозити.

Множество клиенти съобщават, че очакваните по сметките им средства не са се появили. Downdetector, приложение за наблюдение на мрежата, е документирало широко разпространени смущения във всичките пет банки.

Bank of America и Wells Fargo признаха за проблема в Twitter, като увериха клиентите, че активно се занимават с него. Докато банките се занимават с проблема индивидуално, Федералният резерв обясни ситуацията с “проблем с обработката” в рамките на националната мрежа, отговаряща за транзакциите в автоматизираната клирингова къща (ACH).

Системата ACH, контролирана от банките на Федералния резерв и Мрежата за електронни плащания, представлява основен елемент от банковата инфраструктура на САЩ.

Тя улеснява движението на средства между финансовите институции и дава възможност на работодателите да превеждат по електронен път заплати по банковите сметки на служителите.

Въпреки че Федералният резерв смята, че проблемът е отстранен, някои забавяния продължават. Според Financelot, известен финансов акаунт в социалната медийна платформа X, в момента банките работят за разрешаване на проблема с изоставането на транзакциите.

Преобладаващото разбиране е, че усложненията, свързани с банките, са резултат от техническа грешка в системата на Федералния резерв и макар че проблемът е решен, ще е необходимо известно време за изчистване на натрупаното изоставане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.