НАЧАЛО Алткойни

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

Данните от CoinMarketCap разкриха, че общата пазарна капитализация на криптовалутите е намаляла с около 1.7% през изминалия месец. Основните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се търгуваха в тесен диапазон. Това приглушено ценово действие обезкуражи трейдърите от активно участие в платформите за търговия с криптовалути.

Reflexivity Research, компания за проучване на дигитални активи, съобщи, че обемите на основните борси като Binance (BNB) и OKX продължиха да показват слаба активност. Това рязко контрастираше с предходните години, когато трейдърите често се занимаваха с бързо прибиране на печалби.

Източник: Reflexivity Research

Забележително е, че ликвидното предлагане на Биткойн и Етериум допълнително намаля през септември, както сочат данните на Glassnode. Изглежда че трейдърите все повече се обръщат към самостоятелно попечителство поради намаляващото доверие в стабилността на борсите, както и поради привлекателността на алтернативни опции като стейкинг и дългосрочно държане.

Изненадващо, крипто пазарът, някога известен с дивите си ценови колебания, навлезе във фаза на относителна стабилност. Едномесечната реализирана волатилност на Биткойн намаля през септември, което съответства на спада в стойността на актива.

Както историческите, така и перспективните показатели за волатилност отразяваха общото усещане за потисната пазарна активност. Индексът на подразбиращата се променливост на “Deribit” също намаля през септември, което показва очакване за продължаваща ниска активност на пазара в близко бъдеще.

В резултат на това надеждите за значителен ценови скок намаляха.

Пазарите на деривати играят ключова роля в сферата на дигиталните активи, тъй като криптовалутите по своята същност са спекулативни, а опитните търговци се стремят да се възползват от потенциалните колебания в стойността.

Откритият интерес (OI), който измерва размера на капитала, инвестиран в деривати във всеки един момент, е ценна метрика за анализ на този пазар. OI проследява броя на активните позиции на пазара, включително лонг и шорт позиции.

Според Reflexivity Research стойността в долари, заключена в неуредени договори за Биткойн на фючърсните борси, е продължила да намалява през септември. Забележително е, че пазарът на фючърси все още не се е възстановил от сътресенията, преживени през предходния месец, когато милиарди долари в OI бяха изтрити в най-големия срив на крипто пазара през 2023 г.

Източник: Reflexivity Research

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Топ криптовалутите за следващият алткойн сезон според ChatGPT

Според мнозина предстои рязък скок на пазара на криптовалути, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни други криптовалути отбелязват нови ценови върхове наред с повишените долни нива.

декември 4, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.