НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо новия токен на JPMorgan няма да повлияе на Ripple?

ФЕВ. 17, 2019 16:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо новия токен на JPMorgan няма да повлияе на Ripple?

Преди няколко дни JPMorgan обявиха, че ще пуснат на пазара нов стейбълкойн, за да уреждат плащания между клиенти.Дигиталната валута ще се нарича JPM Coin и се очаква да бъде пусната по-късно тази година. Една от основните дискусии около нея беше свързана с това дали може да навреди на пазара на Ripple в бъдеще. В тази статия ние даваме някои причини, поради които не може да повлияе на Ripple.


Ще повлияе ли JPM Coin на Ripple?


JPM Coin може да играе важна роля в бъдещето на пазара на криптовалути. Дигиталният актив може да привлече значителен брой банки, които по друг начин да работят с Ripple или да продължат да използват SWIFT мрежата за обработка на плащанията.

Първото нещо, което трябва да споменем е, че дигиталният актив на XRP не е стабилен. През последната година инвеститорите насочват средствата си към тази виртуална валута, очаквайки да печелят в бъдеще. JPM Coin ще бъде подкрепена от щатски долари. Това означава, че стойността му ще бъде фиксирана и няма да се промени. Инвеститорите в крипто пазара няма да пускат средствата си в стабилна компания, за да получат печалби.

Второ, Ripple вече си партнира с повече от 200 компании от цял свят. Има финансови фирми и банки, работещи с технологията на компанията, а броят на институциите, работещи с Ripple, продължава да расте седмица след седмица.

Трето, Ripple пусна и продукт наречен xRapid. С него клиентите ще имат възможност да получат ликвидност при поискване. Използвайки дигиталните активи XRP, банките и финансовите институции ще могат да уреждат плащанията само за няколко секунди. Този продукт вече е обхванат от няколко фирми по целия свят. JP Morgan все още предстои да развие своята виртуална валута, да я тества и да започне да я използва.

Друго нещо, което си струва да се спомене е, че на пазара има и други конкуренти. Други банки също биха могли да започнат да използват собствените си виртуални валути. Освен това, Stellar Lumens (XLM) също е важен играч на пазара. Въпреки че Ripple и XRP могат да бъдат засегнати, това може да не е краят на компанията.


Към момента на писане на тази статия, XRP е третият по големина дигитален актив на пазара. Той се търгува около $0.3 и има пазарна капитализация от $ 12.38 милиарда.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум скоро ще достигне $4,900 - според Fundstrat

Етериум биковете могат да насочат погледа си към нов исторически връх, ако ETH успее да пробие ценовото ниво от $4,030. В такъв случай, според анализаторите на компанията, подновеният импулс може да т...
ОКТ. 16, 2021 11:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP се превърна в криптовалута номер едно във Великобритания

Британските инвеститори на дребно избират XRP пред другите криптовалути, ADA е на второ мястоДанните, споделени от eToro, посочват, че през третото тримесечие на тази година инвеститорите на дребно въ...
ОКТ. 15, 2021 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance ще проведе парачейн търг за Polkadot (DOT)

В секцията Новини в блога на платформата Binance обяви бъдещата подкрепа за търга за слотове за Polkadot Parachain, който ще се проведе през ноември 2021 г. Повече подробности за участниците ще бъдат ...
ОКТ. 15, 2021 17:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо този алткойн скочи с над 180% за месец

OHM токенът на Olympus DAO бързо се доближава до рекордно високо ниво.Икономиката на токени на проекта привлича потребителите и осигурява стойност.Olympus DAO отскочи от летните си минимуми и бързо се...
ОКТ. 15, 2021 18:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света