НАЧАЛО Други

Защо нарастващият дълг на САЩ може да изстреля Биткойн до нови висоти

31.03.2024 21:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо нарастващият дълг на САЩ може да изстреля Биткойн до нови висоти

Главният изпълнителен директор на Strike, портфейл на Lightning Network, твърди, че възходът на Биткойн ще бъде предизвикан от бързото натрупване на дълг от правителството на САЩ.

В интервю за Bloomberg Technology Джак Мълърс посочи трудното предизвикателство, пред което са изправени Съединените щати, с техния зашеметяващ дълг от $34.58 трилиона, който според него правителството не може да изплати.

Малърс поясни, че уникалната позиция на правителството му позволява да прибегне до печатане на повече валута, като по същество обезцени дълга си и инжектира допълнителни средства в системата, за да посрещне финансовите си задължения – възможност, която е недостъпна за отделните длъжници.

Той подчерта невъзможността САЩ да не изпълнят задълженията си по дълга, като се позовава на катастрофалните глобални последици, които би предизвикало подобно събитие. Едновременно с това той твърди, че изплащането също не е осъществим вариант предвид огромния размер на дълга.

С неизбежността на емитирането на повече долари Мълърс прогнозира рязко нарастване на фиатната валута, която циркулира в системата. Този излишък, предполага той, неизбежно ще се влее в активи с ограничени запаси като Биткойн, повишавайки стойността му.

Малърс смята, че когато все повече долари заливат пазара, активите като Биткойн с фиксирано предлагане стават все по-привлекателни. Макар че други активи като недвижимите имоти също могат да поскъпнат поради засилената конкуренция на доларите, Биткойн се отличава със своята неизменна ограниченост – качество, което липсва при други традиционни активи като недвижимите имоти или златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.