НАЧАЛО Алткойни

Защо криптовалутата на Binance скоро може да достигне нов исторически рекорд

21.03.2024 16:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо криптовалутата на Binance скоро може да достигне нов исторически рекорд

Родната криптовалута на най-голямата глобална крипто борса Binance, BNB, може да е на прага на потенциален скок към нови исторически върхове (ATH) поради няколко убедителни причини.

На първо място, продължаващата доминация на Binance в пространството за обмен на криптовалути значително засилва перспективите пред BNB. Въпреки че е изправена пред регулаторни предизвикателства в различни юрисдикции, Binance последователно поддържа позицията си на водещ обмен в световен мащаб. 

С устойчив пазарен дял, надхвърлящ 40%, както сочат данните на CCData, стабилните търговски обеми на Binance осигуряват солидна основа за възходящата траектория на BNB. Тъй като Binance преодолява регулаторните пречки и разширява своите предложения, доверието на инвеститорите в BNB вероятно ще се засили, което потенциално ще я тласне към нови ATH.

Второ, възстановяването на Binance Smart Chain (BSC) представлява значителен катализатор за поскъпването на BNB. Неотдавнашното покачване на цената на BNB съвпадна с повишената активност на BSC, което е сигнал за подновен интерес и ангажираност в рамките на екосистемата. С нарастването на общата заключена стойност (TVL) на BSC и обемите на транзакциите, които в някои случаи надхвърлят тези на Етериум, функционалността на BNB в рамките на екосистемата на BSC става все по-очевидна. Тъй като разработчиците и потребителите се насочват към BSC заради ниските такси и високата производителност, търсенето на BNB като функционален токен е на път да нарасне, което потенциално може да доведе до достигане на нови ATH.

Нещо повече, настоящото ценово позициониране на BNB представлява подходящ момент за бичи пробив. Въпреки че изостава от ATH с 21%, неотдавнашното представяне на BNB предполага силен бичи импулс. С ключови нива на съпротива при $550 и $600, които са на една ръка разстояние, успешното преодоляване на тези нива би могло да предизвика FOMO (страх от пропуснати възможности) ефект сред инвеститорите, ускорявайки възхода на BNB към нейния ATH при $690.

Тъй като техническите индикатори, като например дивергенцията на пълзящата средна конвергенция (MACD), остават положителни, пазарните нагласи благоприятстват по-нататъшния потенциал за ръст на BNB, увеличавайки вероятността за нов ATH в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.