Home

Защо изборите за президент на САЩ може да имат значение за цената на Биткойн

22.06.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо изборите за президент на САЩ може да имат значение за цената на Биткойн

Крипто анализаторът Адитя Сидхарта свързва един от най-значителните възходящи трендове на Биткойн (BTC), който се случи през 2012 г., с президентските избори в САЩ.

Сидхарта отбеляза, че бичият подем на Биткойн през 2012 г. е бил предшестван от значителен спад на цените от 52%. Въпреки това, след бичото пресичане на пълзящата средна конвергенция/дивергенция (MACD) и всички основни бичи пресичания на експоненциалната пълзяща средна (EMA), пазарът започна да набира инерция, поставяйки началото на възходящ поход.

През 2012 г. MACD и EMA индикаторите предоставиха положителни сигнали, като повишиха доверието на инвеститорите и стимулираха рязкото нарастване на търсенето на BTC. Това доведе до бичи цикъл след президентските избори, като цената на Биткойн се увеличи с впечатляващите 11,800%.

По подобен начин през 2016 г. цената на Биткойн спадна с 41% преди президентските избори. След бичия кросоувър на MACD и всички основни бичи кросоувъри на EMA пазарът набра инерция, което доведе до нов възходящ тренд.

След изборите цената на Биткойн се повиши с 2,800%, което се дължеше на повишеното търсене от страна на инвеститорите и нарастващата осведоменост за потенциала на Биткойн като средство за съхранение на стойност и дигитален актив.

През 2020 г. Биткойн отбеляза спад от 22% преди президентските избори, което до голяма степен се дължеше на несигурността около резултатите от изборите и потенциалното им икономическо въздействие. След изборите обаче цената на Биткойн отбеляза 410% ръст.

След изборите, насрочени за тази година анализаторът прогнозира, че бичият кросоувър на MACD и всички основни бичи кросоувъри на EMA отново ще сигнализират за положителни пазарни движения, увеличавайки доверието на инвеститорите и търсенето на Биткойн. Той очаква, че след края на изборите цената на Биткойн може да се покачи до диапазона при $180,000-$200,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да се качи отново до $70,000 ако пробие това ниво

Перспективите пред Биткойн (BTC) изглеждат обещаващи, ако активът успее да преодолее критично ниво на съпротива.

12.07.2024 20:00 1мин. четене

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Популярен икономист прогнозира ръст на златото, но остава скептичен към Биткойн

Питър Шиф, известен икономист и критик на Биткойн, прогнозира, че на фона на променящата се пазарна динамика златото ще се представи по-добре от водещата криптовалута.

12.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.