НАЧАЛО Алткойни

Защо Cardano (ADA) не изгарят токени?

03.09.2022 13:05 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Cardano (ADA) не изгарят токени?

Създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън коментира възможността за изгаряне на ADA токени в отговор на предложенията на членове на крипто общността.

В общността на алткойна има много, които защитават тезата, че изгарянето на токени може да направи останалите по-ценни.

В туит, адресиращ такова предложение, Хоскинсън отбеляза, че “няма магически резерв от ADA, който да плава там”, и че всички циркулиращи токени “са в ръцете на собственици, действителни хора”, което означава, че за да се изгорят тези токени, “ще се наложи те да бъдат взети от тях и унищожени”.

Но как други проекти горят токени?

На въпроса как други крипто общности изгарят токени, Хоскинсън уточни, че те обикновено имат “някаква голяма премия, която основателите контролират” и след това използват, за да “манипулират цената в периоди на по-ниска ликвидност”, като унищожават своите запаси.

Хоскинсън добави, че Cardano не разполага с възможност да прави това. В отговор на друг потребител, който отбеляза, че монетите, които се емитират за потребителите, които залагат своите токени ADA, биха могли да бъдат частично изгорени, за да помогнат за премахването на част от циркулиращото им предлагане, Хоскинсън заяви, че такъв ход “би бил кражба от притежателите на ADA и SPO”, тъй като те “печелят тези награди”.

Струва си да се отбележи, че макар Хоскинсън да не поддържа въвеждането на функция за изгаряне на ADA, потребителите могат по всяко време да изпратят своите токени на адреси, които никой не контролира. По този начин те се изгарят, тъй като те ще бъдат извадени от обращение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво може да предстои за Етериум покрай Сливането?


Много проекти изгарят токени

Не малко крипто проекти изгарят токени като начин да намалят предлагането в обращение, за да направят останалите токени по-ценни. BNB на Binance например разчита на механизъм за изгаряне, който премахва токените от обращение, докато в ръцете на потребителите не останат 100 милиона BNB.
Общността на Шиба Ину (SHIB) от известно време поддържа изгарянето на токени, като в един момент изгори 2.4 милиарда токена за една седмица, докато броят на притежателите ѝ продължаваше да расте.

Както отразихме, наскоро Cardano беше регистрирана в популярната платформа за търговия без комисиона Robinhood, която позволява на потребителите да купуват редица финансови активи, включително акции, договори за опции и криптовалути.

Съобщението на Robinhood предполага, че Cardano е добавена към платформата в отговор на търсенето от страна на клиентите. Листването означава по-специално, че Cardano вече е достъпна за 13.2 милиона потребители на платформата, което може да повиши нейната ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.