НАЧАЛО Други

Защо цените на CryptoPunks скачат в момента?

март 15, 2022 13:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо цените на CryptoPunks скачат в момента?

Larva Labs продаде правата за интелектуална собственост на CryptoPunks на Yuga Labs и последиците от сделката отбелязаха ръст в цената на колекцията.

 Притежателите на ‘пънкове‘ ще получат търговски лиценз, което унищожава несигурността около проблема.

Увеличаване на продажбите за CryptoPunks

Yuga Labs, създателите на Bored Ape Yacht Collection обявиха, че са закупили интелектуалната собственост на колекцията CryptoPunks от Larva Labs. Сделката включваше и закупуването на по-новата колекция Meebits и компанията твърди, че търговските права ще бъдат предоставени на притежателите на NFT.

Yuga придоби колекциите CryptoPunks и Meebits от Larva Labs и първото нещо, което правим, е да дадем пълни търговски права на притежателите на NFT“, заяви Yuga Labs в Twitter. В миналото те бяха правили същото за собствениците на Bored Ape Yacht Club и Mutant Ape Yacht Club.

След обявяването на сделката, вторичната продажба на CryptoPunks надхвърли $18 милиона за по-малко от ден. Това е увеличение с 1,219% спрямо предходния ден, докато Meebits е на второ място с 557.59% за 24 часа с продажби от $18.6 милиона. Минималната цена за CryptoPunks възлиза на малко над 75 ETH и струва около $195,000.

Bored Ape Yacht Club също направи огромен скок след новото съобщение. Колекцията в момента се нарежда на трето място под CryptoPunks и Meebits с общ обем на продажба от $8.5 милиона за 24 часа. Mutant Ape Yacht Club се възползва от ситуацията и направи скок от 71% с продажби в размер $4.5 милиона.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Пространството на метавселените може да достигне $679 милиарда до 2030 г.

Yuga Labs притежава правата за интелектуална собственост върху тези четири колекции, които се представят в пространството в момента.

Потушаване на спора за интелектуална собственост

В миналото имаше недоволство сред собствениците на CryptoPunks относно лицензирането и търговската употреба на NFT. Това завърши с продажбата на Punk #4156 от неговия собственик за над $10.25 милиона, заявявайки, че е „време да продължим напред“ за бъдещето на проекта.

От другата страна, създателите на Bored Ape Yacht Club предоставиха на притежателите на NFT търговските права на илюстраторите, което добави към привлекателността на проекта. През последните 12 месеца, Bored Ape Yacht Club създаде култ в пространството, привличайки редица знаменитости в ексклузивния клуб.

Решението на Yuga Labs да предостави търговски права на притежателите на CryptoPunks може да бъде просто тласъкът, от който колекцията се нуждае, за да запази мястото си на върха на класациите на NFT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене