НАЧАЛО Биткойн

Започва ли Уолстрийт да гледа по-сериозно към Биткойн?

октомври 23, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Започва ли Уолстрийт да гледа по-сериозно към Биткойн?

Неотдавнашният скок в стойността на Биткойн (BTC) донесе облекчение на участниците на пазара. От IntoTheBlock обаче предполагат, че този скок е повлиял и на по-широкия икономически пейзаж, особено в САЩ.

В публикация от 20 октомври IntoTheBlock анализира конкретно спада на американските облигации. В публикацията се разглежда и отражението му върху ликвидността на Биткойн.

Американските облигации, наричани обикновено държавни облигации, са държавни дългови ценни книжа с фиксиран лихвен процент и матуритет от 20 до 30 години. Според прозренията тези облигации в момента преживяват най-значителната разпродажба в историята си. Понастоящем 20-годишните им резултати отразяват понижение от 19.14%.

Това е довело до нереализирани загуби, възлизащи на стотици милиарди долари, поради неубедителното представяне на тези ценни книжа. Освен това през последния месец профилът на дълга на САЩ нарасна до $604 милиарда вследствие на обезценяването на облигациите.

IntoTheBlock завърши оценката си за въздействието върху икономиката на САЩ, заявявайки:

Това създава структурни предизвикателства за икономиката, тъй като плащанията по дълга на правителството нарастват успоредно с размера на неговия дълг.

Едновременно с това спадът на облигациите изглежда е предимство за Биткойн. Ветераните от Уолстрийт, които са склонни предимно към традиционните активи, сега насочват вниманието си към криптовалутата. Тази промяна е очевидна и в доклада за инвестициите в дигитални активи от 16 октомври.

По-рано тази седмица CoinShares отчете трето поредно седмично увеличение на инвестиционните продукти, свързани с Биткойн. Този наплив донесе $260 милиарда на годишна база.

Това увеличение предполага, че все повече инвеститори се доверяват на представянето на BTC през следващите месеци, особено след като инвестициите в алткойни бяха до голяма степен пренебрегнати. Това повишено внимание към Биткойн обаче не доведе до повишаване на регистрираните такси.

Към момента на писане на статията таксите, регистрирани от блокчейна на Биткойн през последните седем дни, са намалели с 293%. Това показва по-малък обем на транзакциите в сравнение с предходната седмица.

Що се отнася до волатилността, през последните 30 дни BTC демонстрира по-малка волатилност от облигациите, въпреки репутацията си на силно волатилен актив. Съществуват конкретни причини за стабилността, на която се радва Биткойн напоследък. Един от факторите, които допринасят за това, е нарастващият оптимизъм на пазара по отношение на потенциалното одобрение на спот ETF за Биткойн.

Друг фактор е непоколебимата ангажираност, демонстрирана от дългосрочните притежатели на монетата. Понастоящем приблизително 80% от притежателите на Биткойн са запазили притежанията си в продължение на поне шест месеца. Ако тази тенденция се запази с наближаването на халвинг събитието на Биткойн, има вероятност да станем свидетели на достигане на нови върхове от BTC през следващите месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.