НАЧАЛО Крипто Крими

Започва гласуване за обезщетението от хака на Mt. Gox

ЮНИ. 2, 2021 12:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Започва гласуване за обезщетението от хака на Mt. Gox

Попечителят на злощастната японска борса Mt. Gox се съгласи с процеса на гласуване за постигане на окончателно споразумение за разпределението на остатъчните средства.

Сагата Mt. Gox продължава


Процесът на гласуване за плана за рехабилитация на Mt. Gox започна.


Кредиторите на вече несъществуващата криптовалутна борса са чакали вземания, свързани с прословутия хак на борсата през 2014 г.


Mt. Gox обработва приблизително 70% от всички Биткойн транзакции по това време и над 850,000 BTC са загубени при инцидента, което води до опустошителни загуби за много клиенти.


Кредиторите имат срок до 8-ми октомври, 2021 г., за да гласуват за или против плана и над 50% от всички притежатели на гласове трябва да се съгласят с плана, за да стигнат до заключение. Липсата на глас ще се отчита към гласувалите против. След като крайният срок изтече, окръжният съд в Токио ще събере резултатите и ще започне изплащания.


ПРОЧЕТИ ОЩЕCoinbase Pro ще предлага търговия с Dogecoin (DOGE) от 3-ти юни


В момента тръста притежава 141,686 BTC, 142,846 BCH и 68 милиарда йени на обща стойност около $5,82 милиарда. Сумата на иска обаче е много по-висока от $5,82 милиарда. Попечителят има приблизително 23% от общия размер на вземанията, като близо 2% са оспорвани от Coinlabs.


Нарастващата цена на криптовалутите от 2014 г. е една от ключовите причини за продължителният застой между довереното лице и кредиторите.


Съдебното производство по иска за обезпечение започна през 2018 г. Досега кредиторите и синдиците не постигнаха съгласие относно предложените суми за възстановяване. Кредиторите имаха възможност да избират между Биткойн или японска йена.


Съгласно настоящия предложен план за рехабилитация, лицата, подали иск за фиат, ще получат пълната стойност на иска. Освен това синдикът е продал и част от първоначално възстановената сума, за да защити крипто кредиторите, подали молба за несъстоятелност. Те ще бъдат покрити поне за минималния размер на фалита си.


Други ще получат минимално основно плащане от 200,000 йени ($1800), приспаднато от общата им претенция. Останалите могат да избират между общо 21% възстановяване на сумата с опция за бързо плащане или близо 23% от сумата, предмет на бъдещи съдебни спорове.


Тръстът не е направил плана публично достъпен и е поискал от кредиторите да се въздържат от споделяне на подробности, въпреки че поне един уебсайт, посветен на изплащането, се появи тази година. Кредиторите ще получат документите за гласуване по пощата или могат да изберат опцията за онлайн гласуване.


Тъй като случаят Mt. Gox тече толкова дълго време, той често се описва като безкрайна сага, която едва ли ще доведе до изплащания на жертвите. Сега обаче изглежда, че кредиторите са с една крачка по-близо до получаването на някаква форма на обезщетение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

“Block.one вярва, че този иск е без основание и е изпълнен с множество неточности. Приемането на това споразумение обаче ни позволява да фокусираме повече време и енергия върху управлението на нашия б...
ЮНИ. 15, 2021 08:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ФБР връщат част от Биткойн откупа за Colonial Pipeline - ето как

Това е рядка, но не безпрецедентна печалба за агенти, които са част от ново сформираната работна група за рансъмуер и дигитално изнудване. Но големият въпрос за участниците на крипто пазара може ...
ЮНИ. 9, 2021 08:39 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамниците предпочитат банкови преводи пред криптовалути

И докато все повече австралийци стават жертва на измамни схеми, включващи криптовалута, банковите преводи остават любимият начин за извличане на пари от жертви.Австралийците губят 670 милиона долара з...
ЮНИ. 8, 2021 16:45 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец бе осъден на две години затвор заради незаконен обмен на криптовалути

Съдебните регистри показват, че Мохамaд, бивш банков служител, е управлявал бизнеса си „Herocoin“ от 2014 до 2019 г., където се твърди, че се е срещал с клиенти, за да прехвърли виртуалната си валута ...
ЮНИ. 4, 2021 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света