НАЧАЛО Други

Заплаха за пазарите: Икономиката на САЩ не върви по добър път

06.02.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Заплаха за пазарите: Икономиката на САЩ не върви по добър път

Понастоящем икономиката се характеризира с бърз растеж, който Пол Тюдор Джоунс, основател, съпредседател и главен информационен директор на Tudor Investment Corporation, описва като "неустойчив път".

В интервю за CNBC милиардерът, управител на хедж фонд, изтъкна две значими макротеми в САЩ: “безразсъдството” на фискалните разходи и очакваното повишаване на производителността от изкуствения интелект (AI), което според неговите прогнози ще бъде забележително през следващите години.

Джоунс изтъкна, че тези два фактора са в противоречие един с друг, което създава потенциален сблъсък. В перспектива той подчерта, че е важно да се решат по-обширни въпроси, като например преодоляването на фискалния дефицит и гарантирането, че ползите от изкуствения интелект ще бъдат разпределени справедливо между всички американци, а не да бъдат от полза само за малцина избрани.

Въпреки настоящите добри резултати на икономиката, Джоунс постави под въпрос дали този растеж е устойчив, като се има предвид бюджетният дефицит от 6-7% и бързият темп на потребление.

Той предупреди, че тази ситуация може да доведе до негативни последици на пазарите, вероятно още през тази или следващата година, въпреки че повишаването на производителността може временно да прикрие основните проблеми.

Като цяло той подчерта необходимостта от признаване и преодоляване на неустойчивата траектория, по която се движи икономиката в момента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно повлияни от дискусиите около лихвените политики на Федералния резерв на САЩ.

26.02.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.