НАЧАЛО Други

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

08.12.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум "Russia Calling!" в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

Той отбеляза, че икономическите отношения в света претърпяват необратими промени, като се преминава от предишния модел на глобализация към по-разнообразна, многополюсна структура.

Путин изтъкна намерението на Русия да насърчи създаването на нова и действително демократична глобална икономическа рамка. Той изтъкна, че появата на нови лидери и развитието на глобалния икономически сценарий са естествени и неизбежни процеси.

Въпреки всичко Путин разкритикува това, което той определи като усилията на някои западни елити, стоящи начело на тази трансформация. Той ги обвини, че умишлено възпрепятстват този естествен процес, като се стремят да потиснат растежа, особено в регионите, които традиционно експлоатират като ресурси или колонии.

Путин осъди тези елити, че прибягват до тактики като санкции, политически сътресения и разпалване на конфликти, за да запазят господството си.

Той изтъкна противоречивите им действия, като се позова на това, че в миналото са се застъпвали за отворени граници и равни икономически условия, а в момента затварят граници, когато се сблъскват с нововъзникващи конкуренти.

Освен това Путин разкритикува съществуващата финансова инфраструктура, съсредоточена около господството на щатския долар и еврото. Той заяви, че тази система губи доверието си и постепенно се заменя с разплащания в национални валути, което показва необходимостта от технологичен напредък в западната финансова система.

В обобщение Путин подчерта продължаващата трансформация в глобалната икономическа динамика и отдалечаването от доминирания от Запада икономически ред, като подчерта необходимостта от непрекъснат напредък към по-всеобхватна и технологично напреднала глобална икономическа рамка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.