НАЧАЛО Регулации

Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

юни 14, 2018 21:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

Два законопроекта, подадени към щатският законодател на Мичиган, биха направили така, че да е престъпление, когато нелегално се променят блокчейн записите.

Един от двата законопроекта, представени по-рано този месец от държавния представител Curt WanderWall, „ощипва“ наказателния кодекс на държавата за онези, които „правят, променят, фалшифицират публичен запис“. Според предложеното законодателство това ще се разшири и до „лице, което извършва нарушение, чрез промяна на записа, използващ технологита блокчейн“.

Законодателството не предлага конкретни примери за това какво означава това, нито е ясно какво точно стимулират тези законопроекти.

Друга част от законодателството, предложено до този месец в Мичиган, прилага подобни промени за престъпления, свързани с кредитни карти. Подобно на предишния законопроект, той разширява съществуващата дефиниция, за да обхване технологията.

Устройство за финансови транзакции означава което и да е от следните. Всеки инструмент … или друг начин за достъп до кредитна сметка или депозитна сметка, включително чрез използването на криптовалута или технологията разпределената счетоводна книга.

Ако бъдат приети, изменените актове на House Bill 6257 и 6258, въведени на 12-и юни, ще влязат в сила 90 дни след вписването като закон.

Днес щата Мичиган няма специални разпоредби за крипто.

Въпреки това, насоки от Министерството на финансите на Мичиган обратно в бюлетин от ноември 2015 г. обяснява „покупките на виртуална валута … не подлежат на данък върху продажбите или употребата“.

В допълнение, генералният прокурор на Мичиган, Бил Шует, преди това предупреждава потребителите за това, че „виртуалната валута носи значителна част от риска от реалния живот“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене