НАЧАЛО Регулации

Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

юни 14, 2018 21:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

Два законопроекта, подадени към щатският законодател на Мичиган, биха направили така, че да е престъпление, когато нелегално се променят блокчейн записите.

Един от двата законопроекта, представени по-рано този месец от държавния представител Curt WanderWall, „ощипва“ наказателния кодекс на държавата за онези, които „правят, променят, фалшифицират публичен запис“. Според предложеното законодателство това ще се разшири и до „лице, което извършва нарушение, чрез промяна на записа, използващ технологита блокчейн“.

Законодателството не предлага конкретни примери за това какво означава това, нито е ясно какво точно стимулират тези законопроекти.

Друга част от законодателството, предложено до този месец в Мичиган, прилага подобни промени за престъпления, свързани с кредитни карти. Подобно на предишния законопроект, той разширява съществуващата дефиниция, за да обхване технологията.

Устройство за финансови транзакции означава което и да е от следните. Всеки инструмент … или друг начин за достъп до кредитна сметка или депозитна сметка, включително чрез използването на криптовалута или технологията разпределената счетоводна книга.

Ако бъдат приети, изменените актове на House Bill 6257 и 6258, въведени на 12-и юни, ще влязат в сила 90 дни след вписването като закон.

Днес щата Мичиган няма специални разпоредби за крипто.

Въпреки това, насоки от Министерството на финансите на Мичиган обратно в бюлетин от ноември 2015 г. обяснява „покупките на виртуална валута … не подлежат на данък върху продажбите или употребата“.

В допълнение, генералният прокурор на Мичиган, Бил Шует, преди това предупреждава потребителите за това, че „виртуалната валута носи значителна част от риска от реалния живот“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на […]

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене

ЕС създава нов регулатор за надзор на крипто пространството

Европейският съюз (ЕС) планира да създаде шести „орган за борба с прането на пари“, който ще отговаря специално за регулирането на криптовалутната индустрия.

август 16, 2022 10:40 1 мин. четене

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене