НАЧАЛО Алткойни

Забрана на стейкингът може да навреди на Етериум ETF – ето защо

23.05.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Забрана на стейкингът може да навреди на Етериум ETF – ето защо

Предложените спот Етериум ETF се сблъскват с пречки, тъй като емитенти като Fidelity и Ark Investment оттеглят плановете си за стейкинг поради регулаторни опасения.

Премахването на плановете за стейкинг от Етериум ETF може да намали привлекателността им за инвеститорите. Стейкинът е ключов за Етериум и други блокчейни, базирани на консенсусния механизъм за доказателство за залог, което позволява на притежателите да осигурят мрежата и да печелят награди. Без тази опция инвеститорите може да предпочетат директните покупки на ETH на крипто пазара за потенциални печалби.

Брайън Рудик, старши стратег в GSR, подчерта недостатъка на държане на ETH чрез американски ETF поради загуба на награди за стейкинг. Тъй като ETF не могат да предоставят тези награди, инвеститорите може да предпочетат директно закупуване на актива.

Позицията на SEC относно стейкингът е от решаващо значение, като се имат предвид нейните последици за класификацията и регулирането. По-рано Kraken беше изправен пред контрола на SEC относно услугите си за стейкинг, което показва регулаторни предизвикателства в тази сфера.

Айеша Киани, главен оперативен директор на MNNC Group, отбеляза, че този процес за Етериум награди се разглежда като ценна книга поради неговия потенциал за доходност, в съответствие със стандартите на SEC. Това засяга решенията на големи емитенти на ETF като Fidelity и VanEck.

Премахването на плановете за стейкинг се гледа положително от някои защитници на индустрията като Лео Мизухара, основател на Hashnote, който се страхува от централизация в Етериум.

Рудик от GSR добави, че изключването на стейкинг от ETF може да предпази Етериум от потенциално институционално господство, предотвратявайки прекомерното натрупване от страна на емитентите на ETF и поддържайки баланса на мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.