НАЧАЛО Регулации

Южна Корея разкрива нови правила за регулиране на крипто

юни 28, 2018 18:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея разкрива нови правила за регулиране на крипто

В новата насока за превенция на изпирането на пари, насочена към крипто обмените, КФН направи по-строги правила за наблюдение на транзакциите и потребителите.

КФН поиска от звеното за финансово разузнаване в Корея (KFIU), националната финансова служба за надзор, да контролира стриктно транзакциите с криптовалути и активността на потребителите.

Като част от по-голямата си инициатива за мониторинг на местния пазар на криптовалутни обмени, КФН е наредила на властите да разследват три големи банки Nonghyup, Hana Bank и Kookmin, които предоставят банкови услуги и виртуални сметки за обмен на крипто.

Занапред от крипто обмените ще се изисква да се извършва Customer Due Diligence (CDD) и Enhanced (EDD) и да се извършат достатъчно предварителни проверки, за да се гарантира, че:


  1. Чужденците не използват локални обмени, за да купуват и продават цифрови активи

  2. Престъпниците не използват лични сметки на хора тайно за изпиране на пари

  3. Предотвратяване на подозрителни транзакции и обработка на плащания

Тъй като съществува възможност една криминална организация да използва лична сметка на физическо лице за закупуване на огромни суми на местния обмен на крипто-валути и след това да ги изтегли в друга сметка, FSC нарежда на обмените да извършват обширно CDD за нови потребители.

Втората политика, наложена от правителството, е предотвратяването на повторната поява на „Kimchi Premium“ чрез забелязване на подозрителни движения на средства към и от обменът и банковите сметки, свързани с криптообмена. Ако банките имат причина да вярват, че даден потребител или организация прехвърлят големи суми от капитала само с цел да се възползват от „Kimchi Premium“ в Южна Корея, властите могат да разследват потребителя или организацията.

Новите политики, заедно с искането на правителството за подобряване на системите за борба с корупцията, показаха готовността на правителството на Южна Корея да регулира крипто пазара, дори и с риск обществеността да признае решението като намерение легитимиране на местния крипто сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене