НАЧАЛО Регулации

Южна Корея разкрива нови правила за регулиране на крипто

юни 28, 2018 18:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея разкрива нови правила за регулиране на крипто

В новата насока за превенция на изпирането на пари, насочена към крипто обмените, КФН направи по-строги правила за наблюдение на транзакциите и потребителите.

КФН поиска от звеното за финансово разузнаване в Корея (KFIU), националната финансова служба за надзор, да контролира стриктно транзакциите с криптовалути и активността на потребителите.

Като част от по-голямата си инициатива за мониторинг на местния пазар на криптовалутни обмени, КФН е наредила на властите да разследват три големи банки Nonghyup, Hana Bank и Kookmin, които предоставят банкови услуги и виртуални сметки за обмен на крипто.

Занапред от крипто обмените ще се изисква да се извършва Customer Due Diligence (CDD) и Enhanced (EDD) и да се извършат достатъчно предварителни проверки, за да се гарантира, че:


  1. Чужденците не използват локални обмени, за да купуват и продават цифрови активи

  2. Престъпниците не използват лични сметки на хора тайно за изпиране на пари

  3. Предотвратяване на подозрителни транзакции и обработка на плащания

Тъй като съществува възможност една криминална организация да използва лична сметка на физическо лице за закупуване на огромни суми на местния обмен на крипто-валути и след това да ги изтегли в друга сметка, FSC нарежда на обмените да извършват обширно CDD за нови потребители.

Втората политика, наложена от правителството, е предотвратяването на повторната поява на „Kimchi Premium“ чрез забелязване на подозрителни движения на средства към и от обменът и банковите сметки, свързани с криптообмена. Ако банките имат причина да вярват, че даден потребител или организация прехвърлят големи суми от капитала само с цел да се възползват от „Kimchi Premium“ в Южна Корея, властите могат да разследват потребителя или организацията.

Новите политики, заедно с искането на правителството за подобряване на системите за борба с корупцията, показаха готовността на правителството на Южна Корея да регулира крипто пазара, дори и с риск обществеността да признае решението като намерение легитимиране на местния крипто сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

декември 3, 2022 12:25 1 мин. четене

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене