НАЧАЛО Регулации

Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

ЮЛИ. 6, 2018 15:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

Южнокорейското правителство изготвя нови важни нови стандарти за индустриална класификация за вътрешната блокчейн индустрия, местната крипто медия The BChain съобщава четвъртък, 5-и юли.

 


Три корейски министерства - Националната статистическа служба, Министерството на науката и технологиите и Министерството на информацията и комуникациите - работят от края на миналия месец, за да изготвят окончателния проект на нова класификационна схема за блокчейн индустрията.

Схемата ще служи като основа за разработване на политики, насочени главно към "промотиране на блокчейн и регулаторни рамки" и обхваща области като изграждане на блокчейн, децентрализирани приложения (DApps), обмен и транзакции в криптовалути.

Проектът определя обменът на криптовалути като крипто обмен с активи и брокерство, което е важна нова дефиниция, която "разпознава криптообмените като регулирани финансови институции", за разлика от предишната им класификация като "комуникационни продавачи", според Hacked.


BChain съобщава, че този ход е "първият път", когато корейското правителство е признало нововъзникващия сектор като легитимна индустрия.


С допълнителен принос от 43 правителствени министерства и 17 регионални общини, както и от предприятия и финансови институции, инициативата се основава на консултации с над 160 институции, за да направи първото статистическо проучване на сектора в страната.

Правителството подраздели своята схема за класификация на индустрията в три сектора, като десет допълнителни подразделения са под ръководството на корейската стандартна промишлена класификация (KSIC). Подразделите включват подробни съображения за блокчейн инфраструктури за DApps, като EOS , Етериум и NEO , базирани на блокчейн изчислителни услуги в облак и крипто копаене.

Изследването обхваща и интегрирането на блокчейн системи в съществуващите индустрии, включително финансовия сектор, сигурността, застраховането, управлението на авторските права, управлението на веригата за доставки, медицинските услуги и разработването на софтуер.

Днешните новини идват в ключов момента за южнокорейската крипто сфера. Неотдавнашните хакове на крипто обмени предизвикаха решителни отговори от местните регулатори: все пак важна положителна новина се появи от правителството през пролетта, най-вече плановете на страната да вдигне забраната върху вътрешните първоначални предлагания на монети (ICO).

В края на юни Министерството на науката и информационните технологии съобщи за основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите. Целта е да съберат приблизително 207 милиона долара до 2022 г., а от май централната банка на страната проучи идеята за използване на блокчейн, за да реализира своя проект за безмитно общество до 2020 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света