НАЧАЛО Регулации

Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

ЮЛИ. 6, 2018 15:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

Южнокорейското правителство изготвя нови важни нови стандарти за индустриална класификация за вътрешната блокчейн индустрия, местната крипто медия The BChain съобщава четвъртък, 5-и юли.


Три корейски министерства - Националната статистическа служба, Министерството на науката и технологиите и Министерството на информацията и комуникациите - работят от края на миналия месец, за да изготвят окончателния проект на нова класификационна схема за блокчейн индустрията.

Схемата ще служи като основа за разработване на политики, насочени главно към "промотиране на блокчейн и регулаторни рамки" и обхваща области като изграждане на блокчейн, децентрализирани приложения (DApps), обмен и транзакции в криптовалути.

Проектът определя обменът на криптовалути като крипто обмен с активи и брокерство, което е важна нова дефиниция, която "разпознава криптообмените като регулирани финансови институции", за разлика от предишната им класификация като "комуникационни продавачи", според Hacked.


BChain съобщава, че този ход е "първият път", когато корейското правителство е признало нововъзникващия сектор като легитимна индустрия.


С допълнителен принос от 43 правителствени министерства и 17 регионални общини, както и от предприятия и финансови институции, инициативата се основава на консултации с над 160 институции, за да направи първото статистическо проучване на сектора в страната.

Правителството подраздели своята схема за класификация на индустрията в три сектора, като десет допълнителни подразделения са под ръководството на корейската стандартна промишлена класификация (KSIC). Подразделите включват подробни съображения за блокчейн инфраструктури за DApps, като EOS , Етериум и NEO , базирани на блокчейн изчислителни услуги в облак и крипто копаене.

Изследването обхваща и интегрирането на блокчейн системи в съществуващите индустрии, включително финансовия сектор, сигурността, застраховането, управлението на авторските права, управлението на веригата за доставки, медицинските услуги и разработването на софтуер.

Днешните новини идват в ключов момента за южнокорейската крипто сфера. Неотдавнашните хакове на крипто обмени предизвикаха решителни отговори от местните регулатори: все пак важна положителна новина се появи от правителството през пролетта, най-вече плановете на страната да вдигне забраната върху вътрешните първоначални предлагания на монети (ICO).

В края на юни Министерството на науката и информационните технологии съобщи за основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите. Целта е да съберат приблизително 207 милиона долара до 2022 г., а от май централната банка на страната проучи идеята за използване на блокчейн, за да реализира своя проект за безмитно общество до 2020 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света