НАЧАЛО Регулации

Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

ЮЛИ. 6, 2018 15:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

Южнокорейското правителство изготвя нови важни нови стандарти за индустриална класификация за вътрешната блокчейн индустрия, местната крипто медия The BChain съобщава четвъртък, 5-и юли.

 


Три корейски министерства - Националната статистическа служба, Министерството на науката и технологиите и Министерството на информацията и комуникациите - работят от края на миналия месец, за да изготвят окончателния проект на нова класификационна схема за блокчейн индустрията.

Схемата ще служи като основа за разработване на политики, насочени главно към "промотиране на блокчейн и регулаторни рамки" и обхваща области като изграждане на блокчейн, децентрализирани приложения (DApps), обмен и транзакции в криптовалути.

Проектът определя обменът на криптовалути като крипто обмен с активи и брокерство, което е важна нова дефиниция, която "разпознава криптообмените като регулирани финансови институции", за разлика от предишната им класификация като "комуникационни продавачи", според Hacked.


BChain съобщава, че този ход е "първият път", когато корейското правителство е признало нововъзникващия сектор като легитимна индустрия.


С допълнителен принос от 43 правителствени министерства и 17 регионални общини, както и от предприятия и финансови институции, инициативата се основава на консултации с над 160 институции, за да направи първото статистическо проучване на сектора в страната.

Правителството подраздели своята схема за класификация на индустрията в три сектора, като десет допълнителни подразделения са под ръководството на корейската стандартна промишлена класификация (KSIC). Подразделите включват подробни съображения за блокчейн инфраструктури за DApps, като EOS , Етериум и NEO , базирани на блокчейн изчислителни услуги в облак и крипто копаене.

Изследването обхваща и интегрирането на блокчейн системи в съществуващите индустрии, включително финансовия сектор, сигурността, застраховането, управлението на авторските права, управлението на веригата за доставки, медицинските услуги и разработването на софтуер.

Днешните новини идват в ключов момента за южнокорейската крипто сфера. Неотдавнашните хакове на крипто обмени предизвикаха решителни отговори от местните регулатори: все пак важна положителна новина се появи от правителството през пролетта, най-вече плановете на страната да вдигне забраната върху вътрешните първоначални предлагания на монети (ICO).

В края на юни Министерството на науката и информационните технологии съобщи за основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите. Целта е да съберат приблизително 207 милиона долара до 2022 г., а от май централната банка на страната проучи идеята за използване на блокчейн, за да реализира своя проект за безмитно общество до 2020 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света