НАЧАЛО Регулации

Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

май 12, 2022 19:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

Администрацията на новоизбрания президент на Южна Корея, Юн Сук-йол, не губи време в стремежа си да запази статута на страната като център за иновации, тъй като се надява да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г. и да институционализира сектора до 2024 г .

На 11-ти май южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекъл правителствен документ, съобщи, че администрацията се стреми да въведе „Основния закон за дигиталните активи“ (DABA) през следващата година и да последва с повече законодателство до 2024 г. 

Законопроектът ще бъде изготвен в съответствие с международните норми и ще разчита на опита на най-големите икономики в света, тъй като местният съвет за финансова стабилност (FSB) ще си сътрудничи с базираната в Базел Банка за международни разплащания (BIS) и регулаторите на САЩ и ЕС.

Въпреки че няма много подробности, това, което е известно, изглежда доста оптимистично за индустрията. Правителството планира да разшири съществуващата инфраструктура за крипто-фиат транзакции, позволявайки на повече банки да създадат свои собствени платформи за обмен на фиат-крипто. В момента в страната има само 4 банки с този капацитет. Освен това южнокорейските власти очакват да институционализират NFT и да въведат регулаторна рамка за ICO.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Gemini отричат да са дали 100,000 Биткойн на Blackrock

Издаването на дигитална валута на централната банка (CBDC) също присъства в плановете. Централната банка на Корея завърши първата фаза на тестовете си през януари 2022 г.

Администрацията на Юн вече потвърди валидността на изтеклия документ, като отбеляза обаче, че този проект не е окончателният.

На 3-ти май Юн Сук-йол обяви, че ще настоява за отлагане на данъчното облагане на печалбите от крипто инвестиции, докато не бъде приет Основният закон за дигиталните активи, което означава поне до 2024 г. Съгласно новите правила за крипто данъчно облагане, правителството ще наложи 20% данък върху печалби от крипто над $2,100 на година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на […]

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене

ЕС създава нов регулатор за надзор на крипто пространството

Европейският съюз (ЕС) планира да създаде шести „орган за борба с прането на пари“, който ще отговаря специално за регулирането на криптовалутната индустрия.

август 16, 2022 10:40 1 мин. четене

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене