НАЧАЛО Регулации

Юридическият факултет в Малайзииски университет с доклад за крипто регулацията

юли 7, 2018 16:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Юридическият факултет в Малайзииски университет с доклад за крипто регулацията

Юридическият факултет на Малайзииският университет заяви в доклад, че депутатите трябва да положат усилия за създаване на ефективна среда за блокчейн индустрия.

Правителството на Малайзия трябва да облекчи регулаторната рамка за блокчейн индустрията, за да може тя да се разшири.

Докладът от 242 страници, изготвен от университета в партньорство с блокчейн startup-а Quant a RegTech Capital, предполага, че приемането на крипто индустрията е много важно за развитието на страната.

Докладът е подготвен с цел насърчаване на икономическото развитие в Малайзия, без да задушава иновациите или да компрометира защитата на потребителите, като предоставя подкрепа на стартиращи фирми, малки и средни предприятия и големи корпорации в стремежа им да възприемат блокчейн технологията.

Документът също призова централните банки и финансовите регулатори да си сътрудничат за съвместно усилие за ясно дефиниране на правилата в крипто индустрията, особено тези, свързани с данъчното облагане.

В момента търговията с крипто в Малайзия няма правна рамка. Нур Хусна Закария, ръководител на проекта за доклада, заяви, че позицията на правителството досега е „обещаваща“, понеже досега „никой от регулаторите в Малайзия не е забранил сделка, свързана с блокчейн“.

Докладът беше публикуван скоро след като NEM Малайзия стартира своя NEM Blockchain Center (NBC) в Куала Лумпур. Новото предприятие ще действа като учебен център и ускорител за startup-и, които искат да използват DLT технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене