НАЧАЛО Регулации

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

30.04.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата с престъпленията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя временен отдел за разследване на крипто в постоянен.

Министерството на правосъдието и Министерството на вътрешните работи и безопасността планират да започнат дискусии в началото на май относно издигането на Съвместното звено за разследване на престъпления с виртуални активи в официален отдел.

Този преход има за цел да формализира позицията на звеното, което понастоящем функционира временно към прокуратурата на Южния район на Сеул и е изправено пред надвисналата заплаха от разпускане. Очаква се очакваната промяна да подобри оперативната ефективност чрез назначаване на нови прокурори и разпределяне на специален бюджет.

Първоначално създадено през юли 2023 г., звеното се състои от приблизително 30 експерти, избрани от седем финансови и данъчни регулаторни органи, отбелязвайки пионерско усилие в борбата на Южна Корея срещу престъпленията, свързани с дигитални активи.

Нацията се бори с нарастване на незаконните дейности, свързани с криптовалути. Скорошен доклад от Отдела за финансово разузнаване на Южна Корея подчерта, че местните крипто субекти са докладвали за 16,076 подозрителни транзакции през 2023 г., което е сигнал за зашеметяващото увеличение от 49% спрямо предходната година.

В допълнение към своите проактивни разследващи мерки, Южна Корея е готова да приложи встъпителната си всеобхватна крипто регулация на 19 юли, насочена към укрепване на защитата на инвеститорите. Тази регулаторна рамка въвежда строги наказания за манипулиране на крипто пазара, включително възможността за доживотни присъди в конкретни случаи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.