НАЧАЛО Крипто Крими

YouTube добавен като обвиняем в съдебно дело срещу BitConnect

юли 6, 2018 18:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
YouTube добавен като обвиняем в съдебно дело срещу BitConnect

Делото е образувано първоначално на 24 януари от шест души, представлявани от адвокатската кантора Silver Miller.

Според съдебни документи, подадени на 3-ти юли, YouTube е добавен като обвиняем в съдебно дело срещу BitConnect.

Жалбоподателите заявяват, че крипто инвестиционната платформа BitConnect е издала крипто токени, които са били нерегистрирани ценни книжа, и са получили допълнителни средства чрез „широка Понзи схема“. Жалбоподателите са посочили, че личните им загуби възлизат на 771,000 долара. BitConnect твърди, че е използвал средствата, получени от нови инвеститори, за да отговори на очакванията на съществуващите.

Съгласно съдебните документи, придобити от Cointelegraph, BitConnect и свързаните с него страници са публикували редица рекламни видеоклипове в YouTube, които се смятаха за неподходящи, тъй като материалът привличаше потенциални инвеститори в измамна инвестиционна схема.

YouTube не са успели да изтрият и демонетизират публикуваните видеоклипове, които изложиха потребителите на платформата на опасност.

Десетте най-големи филиали на BitConnect в YouTube съобщиха за повече от 70,000 часа съдържание, което генерира 58,000,000 показвания. В документа се съибщава, че броят на гледанията на няколко от клиповете на организаторите на партньорски организации значително надхвърли праговите стойности за „подобрените“ стандарти за допустимост. По-конкретно, справедлив брой потребители са уведомили YouTube за измамната дейност на BitConnect, като са публикували видеоклипове със заглавия като „Как Bitconnect измамата работи много подробно“, „Крейг Грант обяснява измама Bitconnect“ и др. В имейл до Cointelegraph, David Silver от Silver Miller написа:

Този случай не касае YouTube като оратор или издател на съдържанието на неговия уебсайт. Вместо това отговорността се основава на неуспеха на YouTube да действа, след като научи от съдържанието директно публикувано в YouTube за лесно предвидимата вреда, нанесена от нейните рекламни партньори … Както казва старата поговорка: Понякога, когато лежите с кучета, получавате бълхи.

Жалбоподателите заявяват, че ако YouTube бе извършил подходящо търсене на своите бази данни, той щеше премахнал вредните видеоклипове BitConnect. Вместо това, YouTube е приемал все по-голям брой видеоклипове, свързани с BitConnect, което доведе до множество жертви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини