НАЧАЛО Други

Йената се покачва на фона на спекулациите за действия на Япония срещу долара

29.04.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Йената се покачва на фона на спекулациите за действия на Япония срещу долара

Неотдавнашните колебания между щатския долар (USD) и японската йена (JPY) привлякоха вниманието на световната общественост.

Преминавайки важната граница от 160, йената достигна най-слабото си ниво от 34 години насам, след което бързо се възстанови с над 2%. Тези движения се случиха в условията на разредена пазарна среда поради местен официален празник, което предизвика спекулации и дискусии относно ролята на властите за стабилизиране на пазарите.

Трейдърите се опитаха да интерпретират ситуацията, като някои от тях отдадоха завръщането на йената на координираните усилия на японските власти. Според информацията японски банки са търгували долари за йени, което показва съгласуван опит за повишаване на стойността на йената. Този подход отразява загрижеността на Токио от продължителния спад на йената, въпреки неотдавнашните корекции в политиката на Японската централна банка.

Събитията подчертават деликатния баланс между валутната намеса и пазарната динамика. Министерството на финансите (МФ) на Япония запази мълчание относно действията си, което накара анализаторите да спекулират за потенциални интервенции, ако обменният курс USD/JPY отново се доближи до прага от 160, сигнализирайки за нова точка на загриженост за японските власти.

Обезценяването на йената спрямо долара предизвика тревога сред японските политици, тъй като то оказва влияние върху различни сектори на икономиката. Макар че по-слабата йена е от полза за японските износители, тъй като повишава конкурентоспособността им, тя носи и предизвикателства като нарастващи разходи за внос, инфлационен натиск и затруднени бюджети на домакинствата.

Тази валутна динамика се разгръща на фона на различната парична политика на Федералния резерв на САЩ и Японската централна банка. Докато Федералният резерв затяга паричната си политика, за да се справи с инфлацията, Японската централна банка изглежда запазва миролюбивата си позиция.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.