НАЧАЛО Крипто Крими

Yearn Finance загуби над 60% от хазната си след грешка

14.12.2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Yearn Finance загуби над 60% от хазната си след грешка

Yearn Finance, виден играч в областта на децентрализираното финансиране (DeFi), се сблъска с голям неуспех поради неизправност в своята мултисиг система, което доведе до значителна загуба на нейните касови активи.

Този инцидент, настъпил на 11 декември, доведе до непреднамерена размяна на касовия баланс на Yearn, причинявайки значителен спад от около 63%.

Компанията уточни, че загубата е засегнала единствено касовите средства и не е имала никакви последици за средствата на клиентите. Казусът включва случайна размяна на 3,794,894 lp-yCRVv2 токена от хазната на Yearn. Изпълнена на CoW Swap, тази транзакция предизвика забележително пропадане на пазара поради значителния си обем, което задълбочи общата загуба.

Това събитие се разви поради няколко пропуски при обработката на средствата от хазната. В официалното изявление на Yearn се подчерта, че целият касов баланс, включително таксите, е бил погрешно прехвърлен към търговска мултисиг система, инициирайки над 30 търговски поръчки, включително критичната суапова операция на касовия баланс.

Сложността и мащабът на тази транзакция възпрепятстваха ефективния човешки контрол, което позволи грешката да остане незабелязана.

Протоколът идентифицира критичен недостатък в скрипта, използван за размяна на токени, който не е имал адекватни изходни проверки и е съдържал логическа грешка, като не е ограничил размера на сделката и е довел до непреднамерената мащабна транзакция.

В отговор на този инцидент Yearn Finance въведе множество мерки за предотвратяване на подобни случаи в бъдеще. Протоколът възнамерява да отдели средствата за ликвидност, притежавани от протокола, в отделни субекти и да усъвършенства своите скриптове за търговия, за да осигури по-ясни изходни съобщения. Освен това платформата планира да наложи по-строги прагове за въздействие върху цените по време на сделките.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с участието си в хакерската атака срещу Bitfinex заедно със съпругата си Хедър Морган, сега се превърна в ключов свидетел на правителството на САЩ.

28.02.2024 18:00 2 мин. четене

Екстрадицията на основателя на Terra може да бъде отложена – отново

Съдебната сага, в която е замесен До Куон, основателят на Terraform Labs, може би ще претърпи нов обрат.

27.02.2024 21:00 1 мин. четене

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

27.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.