Home

Японската Metaplanet купува още Биткойн

08.07.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японската Metaplanet купува още Биткойн

Metaplanet, компания, листната на фондовата борса в Токио и често оприличавана на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на още 42.47 BTC на стойност около 400 милиона японски йени (приблизително $2.3 милиона).

Това известие дойде в неделя, след като през предходната седмица те закупиха Биткойн за 200 милиона йени.

Това е петата BTC покупка от Metaplanet за последните четири месеца, с което общият брой на притежаваните от тях Биткойн токени нарасна до над 203 BTC на стойност около 2 милиарда йени (над $11 милиона). Средната цена на покупките е приблизително $58,500.

Първоначално фокусирана върху развитието на хотели и недвижими имоти, Metaplanet пренасочи инвестиционната си стратегия към Биткойн, използвайки го като резервен актив за смекчаване на икономическите предизвикателства в Япония.

Тази стратегия отразява глобална тенденция, при която компании, като MicroStrategy, приемат водещата криптовалута като хедж срещу икономическата несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.