НАЧАЛО Алткойни

XRP загуби над $1 милиард от пазарната си капитализация за броени дни

септември 11, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP загуби над $1 милиард от пазарната си капитализация за броени дни

Тъй като по-широкият пазар на криптовалути продължава да се понижава, XRP също усеща влиянието, като само за няколко дни загуби над $1 милиарда от пазарната си капитализация.

Този спад се случи въпреки усилията за повишаване на ликвидността, включително освобождаването на 1 милиард XRP токена от системата за ескроу на Ripple, последвано от повторно блокиране на 80% от тези токени в два отделни ескроу.

За да осигурим известен контекст, пазарната капитализация на XRP възлизаше на $26.58 милиарда преди седем дни, по-точно на 4 септември. По последни данни, получени от CoinMarketCap на 11 септември, обаче тя е намаляла до $25.1 милиарда, което показва значителна загуба от приблизително $1.5 милиарда през този период.

Едновременно с това цената на XRP се понижи до $0.47 към момента на писане на статията, което сигнализира за спад от над 5% в рамките на последните 24 часа.

През предходните седем дни тя отбеляза спад от 5.4%, а месечната ѝ графика разкрива забележителна загуба от приблизително 24%, въз основа на най-новите данни.

Този спад в стойността на XRP се случи малко след като на 1 септември Ripple инициира освобождаването на един милиард XRP от своята система за ескроу чрез серия от транзакции.

Тази стратегия се прилага от компанията от 2017 г. насам за въвеждане на нови токени в обращение и повишаване на ликвидността на токена XRP.

Впоследствие, на 5 септември, Ripple блокира повторно 800 милиона XRP, което представлява 80% от предварително освободената обща сума, в два отделни ескроу терминала. Останалите 200 милиона XRP могат да бъдат пуснати на пазара по всяко време, което може да повлияе на цената на токена в краткосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин коментира бъдещето на Етериум и децентрализацията

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, неотдавна разгледа опасенията за централизация в екосистемата на най-големият алткойн.

октомври 1, 2023 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.