НАЧАЛО Алткойни

XRP: Ще се върне ли цената над $0.50?

януари 24, 2023 19:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP: Ще се върне ли цената над $0.50?

Стойността на XRP сега се насочва към нови върхове, възползвайки се от продължаващото рали на криптопазара и пренебрегвайки всякаква несигурност около регулаторните перспективи.

Забележително е, че токенът проби нови нива на съпротива на фона на устойчив натиск за покупки.

Вчера пазарната капитализация на XRP възлизаше на $21.72 милиарда, което представляваше приток от около $1 милиард в рамките на 24 часа. Към момента на публикуване общата пазарна стойност на XRP възлиза на $21.34 милиарда, според данни на CoinMarketCap.

Всъщност натискът за покупки подейства като катализатор за актива да пробие нивото на съпротива от $0.40. Понастоящем XRP се търгува на цена от $0.42 със седмичен ръст от близо 10%.

Анализ на цената на XRP

Струва си да се отбележи, че XRP консолидира под $0.40 в продължение на няколко седмици, тъй като развитието на делото между Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) и Ripple нямаше така желания бичи ефект.

Забележително е, че пробивът на $0.40 е от решаващо значение, за да може активът да си възвърне $0.50 и евентуално $1.

При възвръщането на нивото от $0.50 XRP биковете трябва да се насочат към $0.45. В същото време спад под $0.40 може да обезсили възходящата инерция на актива.

Техническият анализ на XRP в TradingView е предимно бичи. Обобщението на еднодневните метрики съвпада с нагласата за „покупка“ с 15 сигнала. Пълзящите средни също са за „силна покупка“ на 14, докато осцилаторите остават неутрални на 8.

Фундаментални данни за XRP

Увеличаващият се натиск за покупки на XRP като цяло се подхранва от печалбите на по-широкия пазар, като се има предвид, че активът е изправен пред несигурност по отношение на изхода от делото на Ripple и SEC. Понастоящем общността е в очакване на окончателното решение след подаването на всички документи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Делото на SEC срещу Ripple ще повлияе на бъдещето на криптовалутите в САЩ


Забележително е, че печалбите съвпадат с момента, в който няколко ръководители на Ripple, начело с главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус, изразиха оптимизъм, че решението по делото ще дойде през първата половина на 2023 г. Екипът също така е уверен, че ще спечели делото.

Освен делото, общността на XRP вярва, че токенът има силни основи поради нарастващото присъствие на Ripple в глобалната финансова система. Технологията на компанията се използва от най-големите финансови институции по света за улесняване на трансграничните транзакции.

Във всеки случай притокът на над $1 милириард към пазарната капитализация на XRP в рамките на един ден е обещаващо развитие за актива в този критичен момент, въпреки последвалия отлив на $400 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-бързо растящите криптовалути за 2023 година

Най-бързо поскъпващи криптовалути през 2023 година. Всяка една от тях разполага с голям потенциал да расте по време на бичи пазар.

януари 29, 2023 14:18 7 мин. четене

Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

Блокчейн екосистемата на Cardano (ADA) пренесе огромния си растеж от 2022 г. в 2023 г., като още през първия месец на годината в мрежата продължиха да се наблюдават редица развития.

януари 28, 2023 17:00 2 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене