НАЧАЛО Алткойни

XRP китовете продават с невероятни темпове – накъде отива цената?

октомври 12, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP китовете продават с невероятни темпове – накъде отива цената?

Криптовалутата XRP привлече значително внимание от страна на инвеститорите, особено поради ескалиращия интерес към текущото съдебно дело между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Едновременно с това през последните дни на крипто пазара се наблюдаваше забележителна активност на китовете, което предизвика дискусии сред ентусиастите.

При едно скорошно развитие на събитията тези китове разпродадоха общо 55 милиона XRP токена на две борси, което накара инвеститорите да проучат внимателно потенциалния катализатор зад този ход. Вследствие на това значително прехвърляне цената на XRP отбеляза спад. Въпреки това криптовалутата остана в негативна тенденция през тази седмица, повлияна от конфликта в Израел и по-широките пазарни опасения.

На 12 октомври платформата Whale Alert съобщи за значителни XRP трансфери от неидентифицирани портфейли към две известни крипто борси. Първият трансфер включваше 23.7 милиона XRP токена на стойност над $11.5 милиона, прехвърлени от неизвестен портфейл към борсата Bitso.

Едновременно с това друг трансфер от 31.2 милиона XRP, равняващи се на приблизително $15.15 милиона, беше изпратен от друг неизвестен портфейл към крипто борсата Bitstamp.

Времето на тези трансфери предизвика спекулации, особено като се има предвид неотдавнашното понижение на стойността на XRP, отбелязващо значителен спад през последната седмица. Следователно, ако тези транзакции са били предназначени за продажба, това може да означава, че китовете са продали своите авоари на загуба.

Забележително е, че Bitstamp е призната за една от ODL платформите на Ripple, която позволява прехвърлянето на средства, използвайки XRP.

Следователно прехвърлянето към борсата Bitstamp би могло да подскаже, че тези транзакции са били организирани, за да се осигури значителна сума XRP, необходима за ODL операции чрез Bitstamp.

Към момента на писане на статията цената на XRP отразява спад от над 8% за последните 7 дни и се търгува ниво от $0.479, а 24-часовият ѝ търговски обем отбеляза спад от 5.5%.

Пазарната капитализация на проекта също се понижи с около 0.3%, установявайки се на $25.6 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

AI с прогноза за цената на Solana през 2024 година

С неотдавнашното нарастване на интереса към изкуствения интелект (AI) след появата на ChatGPT, други платформи от подобно естество демонстрираха своята практичност. 

декември 7, 2023 22:00 2 мин. четене

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.