НАЧАЛО Крипто Крими

Xiaomi заявяват че нямат нищо общо с ICO схемата

юли 4, 2018 9:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Xiaomi заявяват че нямат нищо общо с ICO схемата

Производителят на смартфони Xiaomi заяви, че не е упълномощил и няма връзка с ICO схемата, която продава токени, за която се твърди, че залага на цената на акциите на Xiaomi в предстоящото първоначално публично предлагане.

Китайският производител на смартфони понастоящем е планиран да стане публично оповестен на основния борд на Хонконгската фондова борса на 9-ти юли. С цел да събере 4,7 млрд. Долара, IPO-то на Xiaomi се смята за едно от най-забележителните публични предложения в Хонг Конг през тази година. И очакваното публично предлагане на акции изглежда е привлекло интереси от най-малко една компания в пространството на криптовалутите.

Базираната в Русия инвестиционна компания, наречена Blackmoon, обяви на 22-ри юни, че предлага токен, наречен BMxXMI, чиято цена ще бъде фиксирана към цената на акциите на Xiaomi след IPO на базата на долар за долар.

Въпреки това, според доклад на South China Morning Post във вторник, Xiaomi заяви, че изобщо не са знаели за схемата и не са одобрили или подкрепяли проектът, предлагащ токен.


Според уебсайта на Blackmoon, като са допринесли за ICO с Биткойн, Етериум и litecoin, инвеститорите ще могат да получат изложение на акциите на Xiaomi, без да трябва пряко да притежават основния капитал.

Blackmoon заяви, че ще преобразува постъпленията, получени от ICO, във фиатни валути и ще прехвърли на своите брокери, които впоследствие ще закупят акциите на Xiaomi от вторичния пазар от името на инвеститорите.

След първоначален 93-дневен период на блокиране, компанията каза, че инвеститорите, притежаващи BMxXMI, биха могли да продадат символа чрез брокери отново, които биха изпълнили поръчки за продажба на акциите на борсата.

Въпреки това, Blackmoon не разкри подробности за брокерите, които съобщават, че ще действат от името на инвеститорите, като например имената им и дали са лицензиран брокер и дилър, за да участват в финансовия пазар в Хонконг.

Компанията отказа да разкрие подробности за своите банкови и брокерски партньори, като цитира споразумения за поверителност, но заяви, че предлагането ѝ е „съобразено с изискванията на „въпросните юрисдикции“, включително възможността на фирмата да участва в IPO на Xiaomi и да разпространява токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене