НАЧАЛО Крипто Крими

Xiaomi заявяват че нямат нищо общо с ICO схемата

юли 4, 2018 9:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Xiaomi заявяват че нямат нищо общо с ICO схемата

Производителят на смартфони Xiaomi заяви, че не е упълномощил и няма връзка с ICO схемата, която продава токени, за която се твърди, че залага на цената на акциите на Xiaomi в предстоящото първоначално публично предлагане.

Китайският производител на смартфони понастоящем е планиран да стане публично оповестен на основния борд на Хонконгската фондова борса на 9-ти юли. С цел да събере 4,7 млрд. Долара, IPO-то на Xiaomi се смята за едно от най-забележителните публични предложения в Хонг Конг през тази година. И очакваното публично предлагане на акции изглежда е привлекло интереси от най-малко една компания в пространството на криптовалутите.

Базираната в Русия инвестиционна компания, наречена Blackmoon, обяви на 22-ри юни, че предлага токен, наречен BMxXMI, чиято цена ще бъде фиксирана към цената на акциите на Xiaomi след IPO на базата на долар за долар.

Въпреки това, според доклад на South China Morning Post във вторник, Xiaomi заяви, че изобщо не са знаели за схемата и не са одобрили или подкрепяли проектът, предлагащ токен.


Според уебсайта на Blackmoon, като са допринесли за ICO с Биткойн, Етериум и litecoin, инвеститорите ще могат да получат изложение на акциите на Xiaomi, без да трябва пряко да притежават основния капитал.

Blackmoon заяви, че ще преобразува постъпленията, получени от ICO, във фиатни валути и ще прехвърли на своите брокери, които впоследствие ще закупят акциите на Xiaomi от вторичния пазар от името на инвеститорите.

След първоначален 93-дневен период на блокиране, компанията каза, че инвеститорите, притежаващи BMxXMI, биха могли да продадат символа чрез брокери отново, които биха изпълнили поръчки за продажба на акциите на борсата.

Въпреки това, Blackmoon не разкри подробности за брокерите, които съобщават, че ще действат от името на инвеститорите, като например имената им и дали са лицензиран брокер и дилър, за да участват в финансовия пазар в Хонконг.

Компанията отказа да разкрие подробности за своите банкови и брокерски партньори, като цитира споразумения за поверителност, но заяви, че предлагането ѝ е „съобразено с изискванията на „въпросните юрисдикции“, включително възможността на фирмата да участва в IPO на Xiaomi и да разпространява токени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене