НАЧАЛО Други

Wikipedia забрани даренията в криптовалути

май 2, 2022 13:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Wikipedia забрани даренията в криптовалути

Фондация Wikimedia, организацията с нестопанска цел зад Wikipedia и други проекти, спря даренията в криптовалути, според скорошно съобщение, направено от редактора Моли Уайт.

Решението е взето въз основа на получената обратна връзка от общността.

Фондацията започна да приема Биткойн (BTC) още през юли 2014 г., за да направи даренията „възможно най-опростени и приобщаващи“. Wikipedia първоначално разчиташе на борсата Coinbase за обработка на транзакции, преди да премине към BitPay. Организацията също така добави Етериум (ETH) и Биткойн Кеш (BCH) към списъка с налични криптовалути.

Редакторите на Wikipedia с преобладаващо мнозинство гласуваха в полза на спирането на даренията в криптовалути по-рано този месец. Предложението, представено от Уайт, твърди, че Биткойн и Етериум, двете най-големи криптовалути, които са базирани на доказателство за работа (PoW), представляват заплаха за целите на фондацията за екологична устойчивост. Най-голямата криптовалута консумира 204.5 тераватчаса електроенергия годишно.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Изглежда вероятно някои храни да продължат да поскъпват

Предложението също така твърди, че одобряването на изключително рискови инвестиции представлява рискове за репутацията на фондацията.

Даренията в криптовалути представляват само 0.08% от общите вноски през 2021 г., поради което забраната няма да засегне фондацията по никакъв особен начин. Все пак изглежда е оставила вратата отворена за крипто даренията за в бъдеще, добавяйки, че „ще продължи да наблюдава този проблем“.

Mozilla Foundation, която спря даренията на крипто в началото на 2022 г. поради тежка реакция, реши да ги възобнови през април. Въпреки това, компанията ще приема само екологично чисти криптовалути, базирани на доказателство за залог (PoS), което означава, че потребителите на Mozilla няма да могат да даряват Биткойн.

През февруари британска организация за защита на животните обяви, че повече няма да приема криптовалути поради опасения, свързани с климата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене