НАЧАЛО Други

Wikipedia забрани даренията в криптовалути

май 2, 2022 13:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Wikipedia забрани даренията в криптовалути

Фондация Wikimedia, организацията с нестопанска цел зад Wikipedia и други проекти, спря даренията в криптовалути, според скорошно съобщение, направено от редактора Моли Уайт.

Решението е взето въз основа на получената обратна връзка от общността.

Фондацията започна да приема Биткойн (BTC) още през юли 2014 г., за да направи даренията „възможно най-опростени и приобщаващи“. Wikipedia първоначално разчиташе на борсата Coinbase за обработка на транзакции, преди да премине към BitPay. Организацията също така добави Етериум (ETH) и Биткойн Кеш (BCH) към списъка с налични криптовалути.

Редакторите на Wikipedia с преобладаващо мнозинство гласуваха в полза на спирането на даренията в криптовалути по-рано този месец. Предложението, представено от Уайт, твърди, че Биткойн и Етериум, двете най-големи криптовалути, които са базирани на доказателство за работа (PoW), представляват заплаха за целите на фондацията за екологична устойчивост. Най-голямата криптовалута консумира 204.5 тераватчаса електроенергия годишно.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Изглежда вероятно някои храни да продължат да поскъпват

Предложението също така твърди, че одобряването на изключително рискови инвестиции представлява рискове за репутацията на фондацията.

Даренията в криптовалути представляват само 0.08% от общите вноски през 2021 г., поради което забраната няма да засегне фондацията по никакъв особен начин. Все пак изглежда е оставила вратата отворена за крипто даренията за в бъдеще, добавяйки, че „ще продължи да наблюдава този проблем“.

Mozilla Foundation, която спря даренията на крипто в началото на 2022 г. поради тежка реакция, реши да ги възобнови през април. Въпреки това, компанията ще приема само екологично чисти криптовалути, базирани на доказателство за залог (PoS), което означава, че потребителите на Mozilla няма да могат да даряват Биткойн.

През февруари британска организация за защита на животните обяви, че повече няма да приема криптовалути поради опасения, свързани с климата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене