НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Wells Fargo ще предлага Биткойн на клиентите си

АВГ. 3, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Wells Fargo ще предлага Биткойн на клиентите си

Клиентите на Wells Fargo с висока нетна стойност вече могат да получат експозиция към Биткойн и криптовалути, каза говорител на компанията пред Business Insider.

Това прави Wells Fargo поредната традиционно консервативна финансова институция, която се впуска в пространството.

През май беше съобщено, че отделът за инвестиционни проучвания на Wells Fargo Wealth and Investment Management ще внедри активно управлявана стратегия за Биткойн и крипто за своите квалифицирани инвеститори.


Ръката на компанията за управление на богатство и инвестициите контролира активи в размер на около $2 трилиона, което ги нарежда сред най-големите мениджъри на богатство в Съединените щати.


Според президента на отдела за проучвания Дарел Кронк фирмата от месеци търси "професионално управлявано решение“. В същото време Wells Fargo са предпазливи по отношение на Биткойн и други криптовалути поради тяхната регулаторна неяснота.


През май, в интервю за Business Insider, Даръл Кронк коментира


Смятаме, че пространството за криптовалутите току-що е [стартирало еволюция] и съзряване на своето развитие, което му позволява сега да бъде жизнеспособен инвестиционен актив.


Кронк намекна, че според него огромната пазарна капитализация на Биткойн в комбинация с други криптовалути им придава легитимност.


Кронк обаче каза пред Business Insider, че разглежда крипто като "алтернативна инвестиция", а не като "стратегическо разпределение", но "което може да бъде добър диверсификатор на портфолиото".


Понастоящем не е ясно как точно богатите клиенти на Wells Fargo ще получат експозиция към Биткойн, независимо дали става въпрос за директно закупуване на BTC или чрез индиректна експозиция, като например Биткойн в Grayscale.


Биткойн начинанието на Wells Fargo идва само дни след като изпълнителният директор на традиционния банков гигант JPMorgan заяви, че клиентите "виждат Биткойн като клас активи и искат да инвестират", а преди тях през март Morgan Stanley обяви, че и те ще предложат на клиентите решения за притежаване на BTC.


По-специално, докладът на екипа за глобална инвестиционна стратегия на Wells Fargo относно инвестиционната обосновка за криптовалутите е доказателство за разбирането им за динамиката на предлагането и недостига на Биткойн.


Кронк коментира:

Всеки път, когато намалите предлагането на каквото и да било, дори и търсенето да е постоянно, това трябва да увеличи цената. С течение на времето, тъй като хората стават все по-запознати с [даден актив] и когато става все по-популярен, мисля, че това естествено [ще го тласне нагоре].


Докато SEC не одобри Биткойн ETF, можем да очакваме активно управляваната крипто стратегия в Wells Fargo да остане ограничена до квалифицирани инвеститори, а именно "физическо лице с годишен брутен доход над $200,000 или нетна стойност над $1 милион" - според Business Insider.


ПРОЧЕТИ ОЩЕНефтените гиганти започват да се насочват към копаене на Биткойн


"Има цял елемент от защитата, както и регулации на потребителите, които все още трябва да се развиват с променящата се сцена“, заключава Кронк, "смятаме, че може да има жизнеспособна инвестиционна опция за тези клиенти, които проявяват интерес."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света