НАЧАЛО Блокчейн

WEF ще се бори с климатичните промени чрез Web3

23.09.2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
WEF ще се бори с климатичните промени чрез Web3

В свое изявление WEF отбелязва, че блокчейн инструментите ще допринесат за прозрачността на световния пазар на въглеродни кредити, докато добивът на криптовалути ще задейства възобновяеми микромрежи чрез децентрализация.

След приемането на технологии като NFT, блокчейн и криптовалути в Web3, членовете на коалицията ще разберат как те могат да стимулират социалните и екологичните програми.

Коалицията също така се стреми към регулаторна яснота, която подобрява иновациите в Web3, стимулира финансовото приобщаване и защитава потребителите.

Бринли Лир, ръководител на отдела за блокчейн и дигитални активи на Световния икономически форум, отбеляза:

Вълнувам се от работата, която очакваме от Коалицията за устойчивост на криптовалутите. Важен и уникален аспект на Web3 е, че използва технологията, за да подкрепя и възнаграждава прякото участие и действия на общността.

Лир добави:

Това означава, че можем да координираме работата на много хора директно един с друг, което дава възможност за колективни действия без централизиран контрол.

Коалицията за устойчивост на криптовалутите се състои от 30 партньори, чийто домакин е WEF като публично-частна инициатива. Нейните основни области на загриженост включват потенциала на Web3 за действия в областта на климата, използването на енергия и въглеродните ‘блокчейн’ кредити.

Някои от партньорите включват Solana, Circle, NEAR Foundation, PlanetWatch, Лисабонския университет, eToro, Crypto Council for Innovation и Sustainable Bitcoin Standard.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Китай с 84% от световните блокчейн патенти


Освен това коалицията ще излезе с най-добри практики и конкретни действия за това как Web3 технологиите могат да окажат положително въздействие върху общностите, които са най-засегнати от изменението на климата.

По-широката цел на коалицията е да насърчи широка образователна кампания за това как изглеждат потенциалът и капацитетът на Web3, за да информира по-добре правителствата за това как да регулират тези технологии и да стимулират инвестициите, и научните изследвания за тяхното развитие.

Междувременно в доклад на Chainlink Labs и Tecnalia се отбелязва, че блокчейн технологията може да помогне в борбата с климатичната криза чрез смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Бум на DeFi пространството – над $80 милиарда вече за заключени в различни проекти

Секторът на децентрализираните финанси (DeFi) претърпя забележителна еволюция, белязана от значително увеличение на общата заключена стойност (TVL), която вече надхвърли $80 милиарда.

26.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн все още има един голям проблем, който трябва да разреши

Първоначално Lightning Network изглеждаше обещаващо решение на предизвикателствата, свързани с мащабируемостта на Биткойн.

25.02.2024 20:20 2 мин. четене

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Голям ден за една от най-популярните криптовалути на пазара

В сектора на криптовалутите на хоризонта се задава значимо събитие, което ще се разгърне с дебюта на смарт договори в основната мрежа на мрежата Stellar (XLM).

20.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.