НАЧАЛО Блокчейн

Китай с 84% от световните блокчейн патенти

септември 21, 2022 15:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай с 84% от световните блокчейн патенти

Блокчейн пространството става свидетел на сериозен обем на заявки за патенти, като след скорошна пресконференция стана ясно кой е лидерът, държащ най-много патенти.

Във вторник на пресконференция китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) заяви, че на страната се падат над 84% от световните заявки за блокчейн патенти, въпреки забраната върху криптовалутите.

Уан Дзиенвей, заместник-директор на отдела за развитие на информационните технологии в министерството, добави, че блокчейн вече бързо се интегрира в икономическите и правителствените дела.

Китай е забранил криптовалутите, но техният технологичен източник – блокчейн, се използва от компаниите и правителството. Академията за информационни и комуникационни технологии в страната, академична институция, подкрепяна от MIIT, заяви през юли, че към март тази година в Китай има повече от 1,300 блокчейн компании.

През 2021 г. страната е на първо място в света по брой подадени заявки за блокчейн патенти. Броят им е около 33,000, заемайки 63.2% от глобалните заявки, следван от САЩ и Южна Корея, според доклад на патентния мозъчен тръст PatSnap от февруари.

PatSnap обаче отбеляза, че качеството на блокчейн патентите в Китай може да е недостатъчно, тъй като в доклада се посочва, че 78.4% от китайските патенти, свързани с блокчейн, са цитирани само от един до пет пъти, а 10.5% от патентите на страната са споменати 11 или повече пъти.

Същевременно в САЩ 65.7% от американските патенти са в диапазона от един до пет пъти, а 21.5% от патентите са цитирани над 11 пъти. Също така, само 0.1% от китайските блокчейн патенти са цитирани повече от 100 пъти, в сравнение с 1.3% в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance не е ‘китайска компания’ – твърди Чанпен Джао


Джон Истууд, базираният в Тайпе патентен адвокат и старши партньор в Eiger Law заяви:

Разходите за подаване на патент в Китай са близки до нула, но ползите от притежаването на патент или дори само от подаването на документи за патент са сравнително големи, тъй като могат да допринесат за подобряване на профила на компанията.

Mного от подадените заявки не изглеждат напредничави или иновативни, но компаниите все пак искат да ги подадат, за да създадат иновативен вид.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.