НАЧАЛО Блокчейн

Китай с 84% от световните блокчейн патенти

септември 21, 2022 15:37 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай с 84% от световните блокчейн патенти

Блокчейн пространството става свидетел на сериозен обем на заявки за патенти, като след скорошна пресконференция стана ясно кой е лидерът, държащ най-много патенти.

Във вторник на пресконференция китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) заяви, че на страната се падат над 84% от световните заявки за блокчейн патенти, въпреки забраната върху криптовалутите.

Уан Дзиенвей, заместник-директор на отдела за развитие на информационните технологии в министерството, добави, че блокчейн вече бързо се интегрира в икономическите и правителствените дела.

Китай е забранил криптовалутите, но техният технологичен източник – блокчейн, се използва от компаниите и правителството. Академията за информационни и комуникационни технологии в страната, академична институция, подкрепяна от MIIT, заяви през юли, че към март тази година в Китай има повече от 1,300 блокчейн компании.

През 2021 г. страната е на първо място в света по брой подадени заявки за блокчейн патенти. Броят им е около 33,000, заемайки 63.2% от глобалните заявки, следван от САЩ и Южна Корея, според доклад на патентния мозъчен тръст PatSnap от февруари.

PatSnap обаче отбеляза, че качеството на блокчейн патентите в Китай може да е недостатъчно, тъй като в доклада се посочва, че 78.4% от китайските патенти, свързани с блокчейн, са цитирани само от един до пет пъти, а 10.5% от патентите на страната са споменати 11 или повече пъти.

Същевременно в САЩ 65.7% от американските патенти са в диапазона от един до пет пъти, а 21.5% от патентите са цитирани над 11 пъти. Също така, само 0.1% от китайските блокчейн патенти са цитирани повече от 100 пъти, в сравнение с 1.3% в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance не е ‘китайска компания’ – твърди Чанпен Джао


Джон Истууд, базираният в Тайпе патентен адвокат и старши партньор в Eiger Law заяви:

Разходите за подаване на патент в Китай са близки до нула, но ползите от притежаването на патент или дори само от подаването на документи за патент са сравнително големи, тъй като могат да допринесат за подобряване на профила на компанията.

Mного от подадените заявки не изглеждат напредничави или иновативни, но компаниите все пак искат да ги подадат, за да създадат иновативен вид.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Tether пуска USDT в мрежата на Polkadot

Tether пусна своята стабилна монета USDT в мрежата на Polkadot, съобщи компанията в изявление от петък.

септември 25, 2022 10:23 1 мин. четене

Tezos (XTZ) активира актуализацията Kathmandu

Блокчейнът от първи слой (L1) Tezos, активира ъпгрейд, наречен „Kathmandu“, като добави нови възможности за мащабиране.

септември 24, 2022 20:18 1 мин. четене

Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

Голямата актуализация на Етериум (ETH), с която бе отбелязан преходът на блокчейна от към доказателство за залог, стана обект на дискусия.

септември 24, 2022 14:12 1 мин. четене

Актуализацията Vasil на Cardano завърши първата си фаза

Дългоочакваният ъпгрейд на блокчейна на Cardano – хард форкът Vasil – приключи успешно първата си фаза рано сутринта в петък, според официалната страница на оператора на Cardano Input Output Global Hong Kong (IOHK) в Twitter.

септември 23, 2022 10:15 1 мин. четене