НАЧАЛО Други

Уорън Бъфет индиректно навлиза в крипто сектора с инвестиция от $750 милиона

октомври 14, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уорън Бъфет индиректно навлиза в крипто сектора с инвестиция от $750 милиона

Уорън Бъфет отдавна е скептичен към Биткойн, определяйки него и другите криптовалути като обикновени "хазартни токени" без вътрешна стойност.

Въпреки това неочакван развой на събитията накара Бъфет да се впусне в криптосферата. През 2021 г. неговата компания Berkshire Hathaway инвестира $500 милиона в Nubank – бразилска дигитална банка с възможности за търговия с Биткойн и криптовалути.

По-късно този дял се увеличи до $750 милиона след първичното публично предлагане. Понастоящем той се оценява на $840 милиона, ако се приеме, че няма допълнителни сделки с акции след края на второто тримесечие.

Навлизането на Nubank в крипто пространството достигна нови висоти с пускането на Nucoin по-рано тази година. Този ход отбеляза финансово кресчендо, като акциите на компанията поскъпнаха с над 100%, засенчвайки дори тежките холдинги на Бъфет като Amazon, Apple, Coca-Cola, Bank of America и Kraft Heinz.

Връзката на Бъфет с криптовалутите чрез Nubank се случва в момент, когато световните финансови пазари са изправени пред значителна волатилност, която потенциално може да достигне до разклащане на пазара на стойност $17.7 трилиона. Това подчертава едва доловима промяна в начина, по който традиционните инвеститори подхождат към крипто индустрията.

Макар че гласовитата критика на Бъфет към Биткойн продължава, оприличавайки го на “отрова за плъхове“, непрякото му участие чрез Nubank подтиква към дискусия за развиващата се динамика на съвременните финансови инвестиции.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.