НАЧАЛО Други

Уолстрийт отново шокира инвеститорите с поредното противоречие

26.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уолстрийт отново шокира инвеститорите с поредното противоречие

Частните компаниите за дялово инвестиране търсят алтернативни пътища за излизане от инвестициите на фона на слабата среда за първични публични предлагания (IPO) след няколко неубедителни пазарни дебюта.

Появата на “частни IPO” предлага ново решение. Тази стратегия включва частни продажби от ранни спонсори на дългосрочни инвеститори, като например взаимни фондове или фондове за държавно благосъстояние, заобикаляйки традиционния процес на IPO.

За разлика от традиционните първични публични предлагания, при частните първични публични предлагания липсват публичните изяви, като по този начин компаниите се предпазват от потенциални неудобства в случай на слаба реакция.

Освен това въпросните частни предлагания са гъвкави и осигуряват възможност за връщане на капитала на инвеститорите в условията на забавяне на активността по сделките. Освен това те предлагат на служителите възможност да продадат своите акции.

Базираната в Стокхолм компания за частни капиталови инвестиции EQT популяризира термина “частно IPO” и обмисля прилагането му за една от своите компании, които присъстват в портфейла. Други големи играчи, сред които Hellman & Friedman, Stripe, KKR и Bain Capital, също проучват или са приложили подобни стратегии за частично освобождаване от своите инвестиции.

Въпреки надеждите за съживяване на IPO-тата, пример за което е предстоящото публично листване на Reddit, няколко неотдавнашни неубедителни пазарни дебюта смекчиха очакванията. По-специално, подкрепената от KKR здравна компания BrightSpring отбеляза 15% спад в първия си ден на търговия, което накара много компании да преразгледат плановете си за предлагане.

В обобщение, частните първични публични предлагания са стратегическа алтернатива за дружествата за дялово участие, които искат да излязат от инвестициите си в условията на предизвикателна среда за първични публични предлагания.

Макар че скептиците са много, поддръжниците им твърдят, че тези предлагания осигуряват гъвкавост и проправят пътя за бъдещи публични листвания, като отговарят на необходимостта от ликвидност и същевременно заобикалят потенциалните капани на традиционните IPO.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.